Tietoturvayhtiöt putoavat kimpassa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Yleislasku lievää perjantaihin verrattuna, näkymät eivät silti ole kovin rohkaisevia

Tietoturvayhtiöt kolistelevat nelinkontin alas. Stonesoftin syöksy on vetänyt mukaansa myös F-Securen ja SSH:n. Muuten pörssi on ollut yllättävän rauhallinen perjantaihin verrattuna, silti lasku jatkuu edelleen.

12.2.2001 16:46

Stonesoftin arvonlasku on yltänyt tänään jo 27 prosentin lukemiin peruuntuneitten eSolutions-kauppojen vuoksi. Samaan putoukseen ovat liittyneet jo ennestäänkin laskusuunnassa olleet F-Secure kolmentoista ja SSH yhdeksän prosentin vauhdilla.

Nokian osakkeen arvo on laskenut tänään verraten maltillisesti, vain noin puoli prosenttia, 30,18 euron pintaan.

Sonera julkisti tänään hyvän tuloksen ja sen kurssi nousi iltapäivällä vajaat kaksi prosenttia. Kun ottaa huomioon yli miljardin markan voitot, voi reboundia pitää lähes olemattomana. Toisaalta Soneran kurssi sisältää edelleen myös riskejä, vaikka umts-liiketoiminnan aloitus aiotaankin rahoittaa osaketta rasittamatta.

Osakkeen arvon vähäinen nousu kertoo myös sen, että sijoittajat ymmärsivät Soneran voittojen viime vuodelta tulleen pääasiassa Yhdysvaltain omistuksien myynnistä sekä Turkcellin myyntien myötä.

Toisaalta Sonera vahvisti voimakkaasti asemiaan kotimaassa. Se etsii kuitenkin myös entistä määrätietoisemmin kumppania, jonka kanssa liittoutua, kun todella isojen poikien aloitteesta pudotuspeli Euroopan umts-palvelujen tuotannosta alkaa.

Päivän suurten putoajien kärkeen liimautui myös Aldata Solution, jonka osakkeen arvo laski 18 prosenttia.

Kello 16. mennessä Hex laski 0,59 prosenttia 9294,71 pisteeseen, eli 9000 pisteen raja lähestyy uhkaavasti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?