Soneran tulos parantui viime vuodesta - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Umts-luvat maksetaan omistuksien realisoinneilla

Tämänpäiväisen tilinpäätöstiedotteen mukaan Sonera paransi merkittävästi tulostaan edellisvuodesta. Liikevoitto verojen jälkeen oli 1,5 miljardia euroa, kun se vuotta aiemmin oli ollut 370 miljoonaa euroa.

12.2.2001 12:55

Liikevaihto kasvoi edellisvuoden 1849 miljoonasta eurosta 11 prosenttia 2057 miljoonaan euroon. Henkilöstön kasvu oli puolestaan kaksitoista prosenttia reilusta yhdeksästä tuhannesta 10 300:n

Erityisesti Soneran kotimaan matkapuhelinliikenne kehittyi voimakkaasti: markkinaosuus vahvistui ja asiakasvaihtuvuus laski. Liikevaihto matkapuhelinsektorissa kasvoi 15 ja gsm-liittymien määrä 18 prosenttia. Kannattavuus säilyi edellisvuoden tasolla.

Sonera hankki tilivuoden aikana omistuksia neljästä ulkomaisesta umts-lisenssistä. Näitten rahoittamiseksi yhtiö myy omistuksensa mm. yhdysvaltalaisista gsm-yhtiöistä. Se realisoi myös muita ydinstrategiaan kuulumattomia omistuksiaan tulevina vuosina. Soneran mediaviestinnän ja uusien palvelujen tulosta heikensivät noin 240 milj. euron lisäpanostukset edelliseen vuoteen verrattuna. Liiketoiminta-alueen liikevaihto kasvoi 45 %. SmartTrustin liiketoimintaa laajennettiin kahdella merkittävällä yritysostolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?