Dalkia ensimmäinen asiakas - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

IFS ja Gap Gemini Ernst & Young haistoivat energiasektorissa yhteisen busineksen

Julkaistu: 8.2.2001 18:24

Yritykset ovat ryhtyneet maailmanlaajuiseen yhteistyöhön. Ne tarjoavat hallinta- ja ylläpitoratkaisuja energian-, kaasun-, veden- ja sähköntuotantomarkkinoille.

IFS:n lähettämän tiedotteen mukaan Colette Lewiner, Cap Gemini Ernst&Youngin Energy and Utilities -yksikön johtaja kertoo, että yhteistyön taustana on hallinto- ja ylläpitoratkaisujen merkityksen kasvu energiasektorin säännöstelyn loputtua. Tehokkaat työkalut mahdollistavat laitosten tehokkaan toiminnan ja pärjäämisen kilpailussa.

IFS Applications -ratkaisuun Cap Gemini päätyi, koska pitää koko yrityksen laajuisia hallinto- ja ylläpitoratkaisuja ensiarvoisen tärkeinä. Ohjelmistotuotteiden vertailun jälkeen päädyttiin IFS Applicationsiin, koska ne tarjoavat joustavuutta, kustannustehokkuutta sekä muokkautuvuutta myös tulevaisuuden tarpeisiin, Energy and Utilities -yksikön yhteistyökumppaneista vastaava Torbjörn Wahlsten toteaa.

Yritysten ensimmäinen yhteinen asiakas on ranskalainen Vivendi Environment Groupiin kuuluva energiapalvelujen tuottaja Dalkia. Se nykyaikaistaa IT-järjestelmänsä ja IFS Applications on osa uudistusta. Cap Gemini Ernst & Young toimii hankkeessa järjestelmäintegraattorina Dalkia työllistää kaikkiaan 23 300 henkeä ja IFS:n ratkaisua käyttää aluksi 1450 työntekijää.

Industrial & Financial Systems, IFS, kehittää ja myy mm. web-pohjaisia liiketoimintasovelluksia, jotka auttavat yrityksiä kehittämään tietojärjestelmiään nykyajan vaatimusten tasolle. IFS Applications sisältää mm. web-pohjaisia liiketoimintasovelluksia sekä internet-pohjaisia ratkaisuja. Yritys työllistää 3500 henkilöä ja sillä on 65 toimipistettä 42 maassa. Suomen IFS perustettiin 1991 ja se työllistää 60 henkilöä.