200104728 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Ikea jäädytti maakuntien myymäläprojektit

Julkaistu: 7.10.2001 0:09

Vantaan market aloittaa toimintansa syksyllä 2002

Ruotsalainen huonekaluketju Ikea ei ole avaamassa lähiaikoina marketteja pääkaupunkiseudun ulkopuolella, vaikka kauppakeskusten suunnittelijat ottaisivat mielellään Ikean seiniensä suojiin.

Cati Leinonen Ikeasta kertoo, että heille tulee jatkuvasti kyselyitä muilta paikkakunnilta, mutta kolmannen myymälän avaaminen on ajankohtaista vasta Vantaan marketin avaamisen jälkeen.

-Ajankohta ja paikka on vielä täysin auki. Mitään päätöksiä ei ole tehty, hän kertoo.

Ikean Vantaalle tuleva market avaa ovensa syksyllä 2002 Kehä kolmosen ja Lahden moottoritien risteyksessä. Ainoa Suomessa jo toimiva Ikea sijaitsee Espoossa.

Raisioon rakennettavan Myllyn kauppakeskuksen johtajan Pertti Vikkulan mukaan he kävivät alustavia keskusteluja Ikean kanssa. Kiinnostusta on ollut myös Jyväskylässä ja Tampereella.

Postimyynti kasvussa

Pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuvia Ikea palvelee panostamalla postimyyntiin. Toiminta aloitettiin viime syksynä.

-Postimyynnin osuus kasvaa pikku hiljaa. Seuraava askel on se, että asiakkaat voivat tilata myös internetin välityksellä, Ikean maajohtaja Lars Kristel kertoo.

-Nyt panostamme pääkaupunkiseudulle, mutta pidemmällä tähtäimellä tavoitteenamme on avata liikkeitä myös muilla paikkakunnilla, hän toteaa.

Tuoreimmat osastosta