200101897 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

ABB myy teollisuuselektroniikan tuotantoyhtiönsä Elcoteqille

6.10.2001 23:46

Geneve Ruotsalais-sveitsiläinen teknologiakonserni ABB myy Sveitsissä sijaitsevan teollisuuselektroniikan tuotantoyhtiönsä Elcoteqille. Elcoteq pääsee näin ABB:n pääasialliseksi teollisuuselektroniikan toimittajaksi.

-Kauppa on meille tärkeä, sillä se kaksinkertaistaa nykyisen teollisuuselektroniikkamme liikevaihdon, sanoo Elcoteqin tiedotusjohtaja Osmo Kammonen.

Zürichistä länteen sijaitsevat tuotantolaitokset työllistävät 300 ihmistä ja tekivät viime vuonna 60 miljoonan dollarin liikevaihdon.

Elcoteqin päätuotteet ovat matkapuhelimet ja verkkolaitteet. Niiden tuotantoon Sveitsistä ostettuja tuotantolaitoksia ei ole tarkoitus laajentaa.

-Jatkamme Sveitsissä kontrollielektroniikan tuottamista ABB:lle esimerkiksi taajuusmuuttajiin. ABB:llä on ollut laitoksillaan myös ulkopuolisia asiakkaita kuten Koneen hissit. Me jatkamme tuotantoa ja kehitämme sitä, Kammonen sanoo.

Sveitsin palkkataso on ennennäkemätön

ABB haluaa myynnillä keskittyä ydinalaansa eli automaatioon.

Elcoteq on ollut jo Suomessa ABB:n alihankkija Vaasan ja Helsingin tuotantolaitoksilla. Nyt solmittuun sopimukseen sisältyy monivuotinen toimitus- ja huoltosopimus.

Elcoteq on valmistanut tuotteitaan Euroopassa tähän saakka halpatuotantomaissa Unkarissa ja Puolassa sekä kalliimmassa Saksassa. Sveitsin palkkojen kalleustaso on yhtiölle ennennäkemätön.

-ABB pitää tärkeänä, että se saa laatutuotteet läheltä ja on siksi valmis maksamaan korkeammat kustannukset näistä asiakkaille räätälöidyistä tuotteista, Kammonen vertaa teollisuuselektroniikkaa matkapuhelinten massatuotantoon.

Elcoteq on luvannut pitää työntekijät Turgin tuotantolaitoksilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?