200103451 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Mainos kuin koulukirja

Julkaistu: 6.10.2001 23:49

Keskon omistama Drop Coffee Shop -ketju jakaa Drop Atlas -kirjasta, jossa esitellään kahvitulivuori, muffinssipyörremyrsky ja bagel-meteoreja. Komeuden kruunaavat lukuisat kaaviot ja mitta-asteikot.

-Haluamme esitellä tuotteita asiakkaille hauskalla ja nuorekkaalla tavalla. Useimmille latte tai cappuccino ovat jo tuttuja, mutta espresso macchiato eli kermavaahdolla pehmitetty espresso voi olla vieras, sanoo Dropin ketjupäällikkö Asta Koistinen.

Kun voileivän kuva näyttää maaperäkerrosten läpileikkaukselta, tulee Atlas-kirjasesta väistämättömästi mieleen maantieteen oppikirja. Samantyylistä esitystapaa suositaan trendilehtien raamatussa, brittiläisessä Wallpaperissa.

-Se ei ole mikään sattuma, sillä Wallpaper on yksi Dropin lehtihyllyn vakiolehdistä. Emme silti saaneet siitä suoria vaikutteita. Tietyt asiat vain kiinnostavat tällä hetkellä nuoria aikuisia, toteaa projektinjohtaja Veijo Hytti Dropin visuaalisesta ilmeestä vastaavasta Taivas Designista.

DJ Esko -hahmon piirtäjänä tunnetun graafikon Klaus Haapaniemen suunnittelema Atlas vetoaa muihinkin kuin nuoriin.

-Olen nähnyt varttuneiden rouvien lukevan sitä Dropissa huvittuneina. Ehkä maantiedon kirjojen kaaviot ovat jo osa koko kansakunnan muistoja, Hytti pohtii.

Tuoreimmat osastosta