PMJ Automec syöksyvuorossa

Elcoteq ja PMJ Automec julkistivat tänään tilinpäätöksensä. Elcoteqin oli voitollinen ja osoitti vahvaa kasvua, kun Automec taas tuotti tappiota.

2.2.2001 16:41

Hex yleisindeksi oli aamupäivällä lievässä nousussa, joka iltapäivällä taittui loivaksi laskuksi. Lopulta klo 16.00 pudotusta oli enää kymmenesosaprosentin 10 686,02 pisteeseen.

Elcoteq tuotti viime vuonna hyvän tuloksen: liikevaihto melkein kaksinkertaistui 2,2 miljardiin markkaan. Liikevoitto puolestaan oli hieman odotuksia pienempi, mutta nelinkertainen edellisvuoteen verrattuna eli noin 37 miljoonaa euroa verojen jälkeen.

Yritys odottaa jonkin verran voittoa myös tältä vuodelta. Vaikka osinkoakin viime vuodelta jaettiin reippaalla kädellä, sijoittajat eivät viehättyneet tiedoista ja kurssi laski tulosjulkistuksen jälkeen nelisen prosenttia. Epäuskon takana lienee mm. Elcoteqin kasvanut Nokia-riippuvuus. Iltapäivällä kurssikehitys palautui niukasti plussan puolelle, josta sittemmin yhtä niukasti miinukselle.

Tuotantoautomaatiolaitteiden valmistaja PMJ Automec teki tappiota seitsemän miljoonaa euroa, joka syntyi pääasiassa viimeisen neljänneksen aikana. PMJ Automecin tappiot aiheuttivat mm. johdon uudelleenjärjestelyjä.

PMJ Automecin osakkeet putosivat tulostietojen julkistuksen jälkeen melkein 40 prosenttia, mutta toipuivat siitä iltapäivän mittaan noin 23 prosenttiin.

Pankki- ja rahoitussektorilla oli jonkin verran liikehdintää tänään: putoajia olivat mm. Conventum yli kuudella, Nordea FDR yli neljällä ja Mandatum Pankki B reilulla prosentilla. Myös Ålandsbankenin molemmat osakkeet laskivat hieman.

Vastaavasti nousua oli OKOlla hieman yli kaksi prosenttia. Kokonaisuutena pankkisektori oli prosentin verran miinuksella.

Tietoliikenne ja elektroniikka oli laskussa yli prosentilla ja myös edelleen yleisessä laskussa. Suurimmat putoajat olivat PMJ Automecin lisäksi tietoturvayhtiö SSH yhdeksän ja Comptel sekä Aspocomp vajaat kuusi prosenttia.

Nousijoita olivat piikiekkovalmistaja Okmetic neljällä sekä PKC Group viidellä prosentilla.

NM-listalla Done teki ennätyksen tälle päivälle: putousta yli 11 prosenttia. Donen kurssi on laskenut jo pitkään viiden prosentin tahtia, nyt sen arvo on 1,15 euroa, kun se kuukausi sitten oli 2,5 euron tuntumassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?