Toimituksia siirtyi tälle vuodelle - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

PMJ Automecin viime vuoden tulos tappiollinen

Julkaistu: 2.2.2001 13:47

Teollisuusautomaatiolaitteiden valmistaja PMJ Automecin tulos ontui tälle vuodelle siirrettyjen projektien ja peruttujen laitetoimitusten vuoksi. Kurssi putosi Helsingin pörssissä julkistuksen jälkeen pahimmillaan lähes 40 prosenttia.

PMJ Automecin liikevaihto kasvoi edellisvuodesta 50 prosenttia, 40 miljoonasta 62 miljoonaan euroon. Liikevuoden tappio nousi seitsemään miljoonaan euroon ennen veroja.

PMJ Automec listasi joukon syitä tappiolleen. Pahimmat tappiot syntyivät tämän vuoden puolelle siirretyistä kolmen suuren asiakkaan laitetoimituksista, arvoltaan 4 miljoonaa euroa.

Kolmen linjatoimituksen peruuntuminen aiheutti kahden miljoonan euron tappiot ja työn alla olevien toimitusten ja investointien arvoja on kirjattu tappioiksi vajaat kaksi miljoonaa euroa.

Lisäksi PMJ Automec Sweden AB:n toiminta on ollut jatkuvasti voimakkaasti tappiollista.

Yritys laskee myös JOT Automationin kanssa neuvotellun fuusiosopimuksen peruuntumisen aiheuttaneen tappioita. Myös tuotekehittelystä on tilinpäätökseen kirjattu kulueriä.

Toiminnan tehostamiseksi PMJ Automecin johdossa on tapahtunut muutoksia: Niilo Pellonmaan, joka toimii yhtiön hallituksen puheenjohtajana, asema toimivassa johdossa on vahvistunut. Hän toimii vasta perustetun operatiivisen ohjausryhmän johtajana.

Yrityksen pääosakas ja toimitusjohtaja Markku Jokela keskittyy toistaiseksi lähinnä myynnin ja markkinoinnin kehittämiseen.

Tuoreimmat osastosta