2001010652 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Pysyykö Soneran tilanne hallinnassa?

Julkaistu: 6.10.2001 23:34

Soneran toimitusjohtaja Kaj-Erik Relander myönsi eilisen Taloussanomien haastattelussa, että Soneralle olisi riittänyt pienempikin pala Saksan umts-lisensseistä. Soneralla on nyt 3G-yhtiön kautta hiukan alle puolet yhdestä Saksan umts-toimiluvasta ja -taajuudesta.

Relanderin mielestä vaihtoehdot olivat kuitenkin vähissä. Saksaan oli pakko mennä. Erilaisten sattumusten vuoksi osuus muodostui kuitenkin suuremmaksi ja kalliimmaksi kuin oli suunniteltu. Varsinkin jälkikäteen Saksan-operaatiota ollut helppo arvostella. Teknologiahuuma taittui maailmanlaajuisesti juuri Saksan lupahuutokaupan jälkeen. Operaattorien maksamia huimia lupahintoja on pidetty jopa luottoriskeinä.

Samassa haastattelussa Relander myönsi olevansa vaikeasti lähestyttävä henkilö. Tämä on osaltaan vaikuttanut siihen, että Soneran ympäriltä ja sisältä on kantautunut erilaisia merkkejä kuohunnasta.

Relanderin arviot Soneran tilanteesta ovat merkittävä kannanotto. Yhtiö on eri syistä ajautunut monella tavalla paineiseen tilanteeseen. Toimitusjohtajan asema on nyt vaativa. Langat on pidettävä käsissä monelta suunnalta. Relanderilla on nyt todella vaativa näytön paikka. Soneralla on hyvät mahdollisuudet kääntää vaikea tilanne voitoksi ja menestykseksi. Toisaalta yhtiö on nyt mukana pelissä, jonka hallinnan menetys voi johtaa arvaamattomaan katastrofiin.

Tuoreimmat osastosta