Pohjoismainen e-palveluyhtiö syntyy - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Menire yhdistää Nedeconin ja Enderon

Sijoitusyhtiö Menire Oyj yhdistää nettikonsultti Nedecon Oyj:n, Endero Finland Oy:n ja osia Endero Group Oyj:n liiketoiminnoista Suomessa ja Ruotsissa Endero Sverige AB:n uudeksi e-palveluyhtiöksi.

31.1.2001 18:21

Uuden yhtiön liikevaihtotavoite tänä vuonna on yli sata miljoonaa markkaa ja voittomarginaali liikevaihdosta 10 prosenttia. Yhdistäminen toteutetaan osakevaihdolla.

Yhtiön henkilömäärä nousee 240 henkilöön ja sille kehitetään uusi nimi. Uuden yhtiön toimitusjohtajaksi sulautumisvaiheen ajaksi on nimitetty Nedeconin nykyinen toimitusjohtaja Jesse Jokinen.

Kun osakevaihto on toteutettu, Endero Group Oyj omistaa konsernista 60 ja Nedeconin vanhat omistajat 40 prosenttia. Lopullinen toteutuminen vaatii on vielä Nedeconin yhtiökokouksen hyväksynnän.

Endero Group ostaa samalla Nedeconin hongkongilaisen Focusnet Consulting Ltd:n ja Nedecon Singapore Pte Ltd:n, osuuden Netcenter Group Oyj:stä ja Nedeconin Application Server -tuoteperheen.

Endero Groupin täysin omistamiksi tytäryhtiöiksi jäävät Endero Mobile Solutions -liiketoimintaryhmän yhtiöt, joissa työskentelee 45 henkilöä Helsingissä, Lontoossa ja Frankfurtissa. Näiden liikevaihtotavoite on tänä vuonna 30 miljoonaa markkaa. Myös ohjelmistoyhtiö Endero Software Oy säilyy Endero Groupin tytäryhtiönä.

Lisäksi Endero Group Oyj omistaa 48,1 prosenttia helsinkiläisestä Xenetic Oy:stä sekä 17,2 prosenttia Entirem Oy:stä.

Menire Oyj omistaa Endero Group Oyj:stä 33,15 prosenttia sekä Nedeconista 9,75 prosenttia ennen osakevaihtoa. On mielenkiintoista nähdä kuinka uusi yhtiö suhtautuu niinikään Meniren salkusta löytyvään noin 1,14 prosentin siivuun niinikään e-palveluja tarjoavasta ICL Inviasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?