200106270 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Puola fuusioi neljä suurta terästehdasta

Julkaistu: 6.10.2001 23:32

Varsova Puolan hallitus pyrkii pelastamaan pahasti velkaisen terästeollisuuden yhdistämällä neljä suurta terässulattoa yhdeksi yksiköksi. Puolan talousministeriö, terästehtaiden johtajat ja työntekijät pääsivät äskettäin alustavaan sopuun, joka sulauttaisi konkurssin partaalla olevat Huta Katowicen, Sendzimirin, Cedlerin ja Florianin terässulattamot Puolan terästehtaat -nimiseksi jättiyritykseksi.

Rautaruukki on ollut jo vuosia valmis ostamaan Florian-terästehtaan, mutta neuvottelut ovat polkeneet paikallaan. Talousministeri Edward Nowak uskoo radikaalin terästeollisuusremontin ja rahoitusohjelman olevan valmis maaliskuuhun mennessä. Uudistuspaketti edellyttää kuitenkin noin viiden miljardin markan investointiohjelmaa.

-Odotan ulkomaisten yritysten tulevan mukaan pelastustalkoihin, ministeri Nowak täsmentää.

Kansainväliset teräsjätit, brittiläis-hollantilainen Corus ja italialainen Daniela olivat viime vuonna sijoittamassa suuria summia Puolan terästeollisuuteen, mutta ne vetäytyivät viime metreillä hankkeesta.

Euroopan kehitys- ja jälleenrakennuspankki lienee yhä valmis myöntämään lisälainaa velkataakan alla painivan Puolan terästeollisuuden rakenneuudistuksen pönkittämiseksi.

Tuoreimmat osastosta