200104210 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nettikauppa Letsbuyit hakee konkurssia

6.10.2001 22:49

Kuluttajakauppaa verkossa harjoittava Letsbuyit.com on jättänyt konkurssihakemuksen. Hollantilainen tuomioistuin käsittelee asiaa alustavasti 19. tammikuuta. Kauppa yhtiön osakkeilla on keskeytetty Saksan Neuer Marktilla.

Yleiseurooppalaiseksi verkkokaupaksi tähdänneen Letsbuyitin johto erosi tammikuun alussa ja oikeus määräsi yhtiölle väliaikaisen johdon. Tämän oli määrä pohtia lisärahoituksen hankkimista toiminnan jatkamista varten. Yhtiön toimintakulut ovat kasvaneet liian suuriksi tuloihin nähden.

Hollannissa pääkonttoriaan pitävä yhtiö listautui Frankfurtissa viime kesänä keräten annillaan 63 miljoonaa euroa. Tammikuun alussa rahaa oli jäljellä enää 15 miljoonaa euroa, ja sen arvioitiin riittävän noin kolmen kuukauden toimintaan.

Vielä marraskuussa yhtiö juhli miljoonan jäsenen rajan rikkoontumista jakamalla samppanjaa ja arpomalla luksusmatkoja muun muassa Balille. Suomessa kimppakaupalla oli jäseniä oli kymmeniä tuhansia.

Johan Stael von Holstein, Jesper Jos Olsson ja Erik Wikström perustivat yhtiön Ruotsissa vuonna 1999. Samana vuonna mukaan tulivat Norja, Tanska, Suomi, Saksa ja Iso-Britannia. Myöhemmin yhtiön toimintaan on ulottunut muun muassa Sveitsiin, Belgiaan, Hollantiin, Ranskaan, Espanjaan ja Italiaan. Yhtiö on pitänyt palkkalistoillaan yli 300 työntekijää.

Viime hetken pelastus vielä mahdollinen

Kansainvälisten tietojen mukaan Letsbuit.com saattaa löytää vielä viime hetkillä pelastajan itselleen. Pelastajan nimi ei vielä ollut eilen tiedossa, mutta yhtiö keskustelee yhä sijoittajien kanssa. Yhtiön kohtalo ratkeaa joka tapauksessa tämän viikon aikana, kertoi asiaa lähellä ollut lähde uutistoimisto Reutersille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?