200103163 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

British Telecom suunnittelee digitaaliajan puhelinkoppia

Julkaistu: 6.10.2001 21:45

Lontoo Ison-Britannian entinen puhelinmonopoli British Telecommunications ei aio katsella passiivisesti, kun sen puhelinkopit menettävät jatkuvasti suosiotaan. Yhtiö aikoo tarjota kopeistaan digitaaliajan palveluita, alkuvaiheessa internet-yhteyttä, jotta asiakaskunta ei kaikkoaisi.

Viime vuonna puhelinkopeista soitettujen puhelujen määrä putosi peräti 37 prosenttia, kun yhä suurempi osa ihmisistä siirtyi kännykänkäyttäjiksi.

Tänä ja ensi vuonna BT aikoo houkutella koppiasiakkaita takaisin internet-yhteyksillä. Uusia koppeja tulee kaikkiaan 20 000, ja asiakkaat voivat muun muassa tarkastaa sähköpostinsa niiden kautta. Kaikkiaan Britanniassa on 140 000 puhelinkoppia.

BT:n suunnitelmissa puhelinkopilla on paljon annettavaa digitaaliajan ihmiselle. Pelkkä internet-yhteys on vasta alkua, sillä ennen pitkää kopeista saa muun muassa käteistä rahaa ja postimerkkejä. Kopeista soittamalla voi osallistua videokonferensseihin, niissä voi printata itselleen erilaisia dokumentteja tai vaikkapa teatterilippuja.

Sanomalehti Timesin haastattelema BT:n pääfuturologi Ian Pearson näkee tulevaisuuden puhelinkopit suorana askelena virtuaalitodellisuuteen.

Samalla kun asiakas hoitaa mitä moninaisempia asioitaan, hän voi valita millaisessa ympäristössä hän se tekee.

Kopin lattia liikkuu tarpeen mukaan, joten asiakas voi kävellä omaan tahtiinsa vaikkapa metsämaisemassa puhuessaan videopuhelua tai ostaessaan lippuja iltamenoihin. Lattia muokkaa liikkeensä ihmisen tahdin mukaan eikä kävelijän tarvitse tahdistaa itseään virtuaalivauhtiin mitenkään.

Tuoreimmat osastosta