Tilasto kertoo - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

SSH:ssa ulkomaalaisomistus vain 2 prosenttia

Joulukuussa Helsingin pörssiin listautuneen SSH Communications Securityn ulkomaalaisomistus on vain kaksi prosenttia, ilmenee Arvopaperikeskuksen torstaina julkaisemasta tilastosta.

4.1.2001 15:16

Ulkomaalaisten hallussa on runsaat 550 000 osaketta, kun kokonaismäärä nousee yli 27 miljoonaan.

SSH:n listaumisen yhteydessä kaupattiin 2,25 miljoonaa osaketta eli näistä noin neljännes on nyt ulkomaalaisilla. Listautumisen aikoíhin yhtiö kertoi, että 1,45 miljoonan osakkeen instituutioannissa noin 40 prosenttia osakkeista meni ulkomaalaisille sijoittajille. Tämä tekisi vajaa 600 000 osaketta.

Näyttää siltä, että Mandatumin ja Chase H&Q:n järjestämässä 500 000 osakkeen huutokaupassa, niin sanotussa "Dutch Auctionissa" ei mennyt ulkomaille siis käytännössä yhtään osaketta.

SSH:n listautumismyynnissä oli kaupan niukasti tavaraa eli vain noin 8 prosenttia nykyisestä osakemäärästä. Pääomistaja ACR:n eli Tatu Ylösen osuus äänistä putosi 67,7 prosentista 63,2 prosenttiin. Tarjonnan niukkuus selittää osittain ulkomaalaisten omistusosuuden jäämisen niinkin pieneksi kuin kahteen prosenttiin.

Kaikkiaan SSH:ssa on omistajia vajaat 7000 eli omistajamäärä on samaa luokkaa kuin esimerkiksi eQ Onlinella, SanomaWSOY:llä, Spondalla ja Stonesoftilla.

SSH:n tavoin tietoturva-alalla toimivan suomalaisen F-Securen ulkomaalaisomistus on noussut vuodessa noin viisi prosenttiyksikköä 13,5 prosenttiin. Pienoista nousua oli nähtävissä myös joulukuun osalta.

[]Markku Huusko on Arvopaperi-lehden toimittaja

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?