Handwise Soneran kumppaniksi - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Sonera osti siivun langatonta osaamista

Julkaistu: 3.1.2001 17:16

Sonera Oyj hankki 6,2 prosentin osuuden langattomiin päätelaitteisiin sovelluksia kehittävästä Handwise Oy:stä, ja voi halutessaan nostaa omistuksensa yhdeksään prosenttiin. Kauppahinta pidetään salaisena.

Yritykset ilmoittivat aloittavansa tiiviin tuotekehitysyhteistyön, jossa Sonera hakee lisäosaamista kolmannen sukupolven päätelaitteista.

Soneran teknologiajohtaja Jari Mielonen perustelee ostosta uusien älykkäiden päätteiden tuomalla edulla pakettipohjaiselle verkko- ja palveluliiketoiminnalle.

Handwisen perustaja, teknologiajohtaja Juha Kankaanpää arvioi Sonera-sopimuksen tuovan yritykseen toimiala- ja teknologiaosaamista ja avaavan portteja kansainvälisille operaattorikentille.

Vain muutama viikko sitten vuonna 1999 perustettu Handwise sai pääomaruiskeen pääomasijoitusyhtiö CapManilta ja Nexit Venturesilta ja nyt mukaan halusi myös Sonera.

Nyt 10 henkilöä työllistävästä Handwisesta CapMan omistaa 18,4 prosenttia, Nexit Ventures 7,9 prosenttia ja yhtiön omistajat ja henkilöstö 67,5 prosenttia.