New York 28/12: - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Varovaista nousua

Julkaistu: 29.12.2000 10:45

New Yorkin pörssit nousivat varovaisesti vuoden viimeistä edellisenä pörssipäivänä. Päivän uutistarjonta jäi myös vähäiseksi. Vuoden aikana laskeneita teknologiaosakkeita myytiin verohelpotusmielessä.

Dow Jones nousi New Yorkissa 0,6 prosenttia ja Nasdaqkin kampesi lopulta 0,7 prosenttia plussalle.

Arvokkaimmat teknoyhtiöt olivat laskusuunnassa. Intel ja Sun Microsystems laskivat viitisen prosenttia. Microsoft valui neljä ja Cisco kolme prosenttia alaspäin. Suurin osa eilen laskeneista tietoturvayhtiöistä paikkaili pudotuksiaan ja vahvistui.

Nokia päätyi ohuella 5,8 miljoonan osakkeen vaihdolla 43,69 dollariin eli 47,01 euroon. Sonera nousi 16,94 taalaan eli 18,23 euroon. Vaihtoa Sonera keräsi huomattavan vilkkaat 875 000 kappaletta. VoiceStream ja Powertel laskivat yli kolme prosenttia ja Deutsche Telekom 1,7 prosenttia.

Ensi viikosta on Yhdysvaltojen makrorintamalla tulossa vilkas. Tiistaina julkistetaan joulukuun automyyntitilastot sekä ostopäälliköiden indeksi. Torstaina ovat vuorossa marraskuun tehdastilaukset ja perjantaina joulukuun tuntipalkat, työttömyysaste ja uusien työpaikkojen määrä.

[]Markus Salin on Arvopaperi-lehden toimittaja.

Tuoreimmat osastosta