200002127 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Shockwave.com ostaa Atomfilmsin

Suomalaissyntyinen Mika Salmi jatkaa nettiviihdejätin toimitusjohtajana

22.12.2000 0:00

New York Sanfranciscolaiseen Macromedia-yhtymään kuuluva Shockwave.com-verkkoviihdeyhtiö ja suomalaissyntyisen Mika Salmen perustama Atomfilms sopivat perjantaina yhtiöiden fuusiosta. Liitosta syntyy käyttäjämäärältään maailman suurimman internet-välitteisen viihdeyhtiön.

Fuusio toteutetaan osakevaihtokauppana siten, että Atomfilmsin nykyiset osakkaat omistavat jatkossa 30 prosenttia uudesta yhtiöstä. Kaupan rahallista arvoa ei ole julkistettu.

Vielä nimeämättömän verkkoviihdejätin hallituksen puheenjohtajana toimii Macromedia-yhtymän toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Rob Burgess, ja Mika Salmi jatkaa uuden yhtiön toimitusjohtajana.

Uusi yhtiö välittää internetin kautta lyhyt- ja animaatiofilmejä, pelejä, musiikkia ja muuta viihdeaineistoa.

Yhtiöllä yli 30 miljoonaa rekisteröityä käyttäjää

Uudella yhtiöllä on yli 30 miljoonaa rekisteröitynyttä verkkokäyttäjää, minkä lisäksi yhtiö tavoittaa noin 150 miljoonan katselijan maailmanlaajuisen yleisön yli sadan eri internet-operaattorin, televisioyhtiön, lento- ja hotelliyhtiön kanssa tehtyjen sisällönvälityssopimusten kautta.

-Yhdistämällä ainutlaatuiset jakelukanavat, teknologisen asiantuntemuksen, käytännössä tuottoisiksi todetut liiketoimintamallit sekä palkintoja keränneen sisältötarjonnan rakennamme vertaansa vailla olevaa uusmediayhtiötä, Salmi luonnehti fuusion merkitystä kaupasta kertovassa sähköpostitiedotteessa.

Atomfilms on maailman suurin lyhyt- ja animaatiofilmien internet-pohjainen välitysyritys, jonka luetteloissa on yli 1 500 filmiä. Shockwave.com tarjoaa sivuillaan interaktiivisia pelejä, sarjaohjelmia, musiikkia ja viihdesisällön tuottamiseen tarkoitettuja sovellusohjelmia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?