2000010941 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Lipeäkalaa itämaisittain

Julkaistu: 21.12.2000 12:38

0,5 kg lipeäkalaa

Liota lipeäkalaa yön yli ja keitä väljässä vedessä noin 20 minuuttia.

70 g porkkanaa

0,5 dl pavunversoja

100 g sipulia

valkosipulia

70 g punaista paprikaa

70 vihreää paprikaa

30 g kevätsipulia

Pilko vihannekset tikkumaisiksi suikaleiksi ja höyrytä tai pikapaista ne wokissa rapean kypsiksi.

Kastike

1 dl soijaa

2 rkl hunajaa

purkki tomaattisosetta

20 g Maizenaa

inkivääriä

0,5 dl vettä

0,2 dl riisiviinietikkaa

Kuullota tomaattisose ja lisää mausteet sekä vettä. Suurusta vesi Maizenalla ja mausta etikalla maun mukaan. Anna kastikkeen kiehahtaa.

Valuta lipeäkala hyvin, aseta päälle kypsät vihannessuikaleet ja lopuksi kastike. Tarjoa riisin kera.

Lisää lipeäkalaa ja muita jouluruokaohjeita löytyy Finfoodin kotisivuilta www.finfood.fi

Tuoreimmat osastosta