2000012364 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Toimiva johto ostaa viestintätoimisto Cartan

Julkaistu: 15.12.2000 18:09

Suomen neljänneksi suurin viestintätoimisto Carta Communications siirtyy toimivan johdon omistukseen ja vaihtaa nimeä. Myyjänä on kansainvälinen liikkeenjohdon konsulttiyhtiö Carta Booz Allen Hamilton, joka osti ruotsalaisen Carta Corporate Advisors -yhtiön viime vuonna. Carta puolestaan oli ostanut Suomesta viestintätoimisto Promotivan vuonna 1997.

Cartan myyntikate tänä vuonna Suomessa on noin 12 miljoonaa markkaa. Uusi yhtiö, Fountain Park tähtää Carta Communicationsin toimitusjohtajan Elina Joensuun mukaan huomattavasti suurempiin lukuihin muuttamalla liiketoimintakonseptia.

Perinteisten viestintäpalvelujen lisäksi Fountain Park aikoo myydä henkilöstön kehittämisen ja verkko-oppimisen palveluja sekä näillä alueilla tarvittavia verkkopohjaisia työkaluja.

-Organisaatioiden muutosvauhti on nostanut tällaisten laajempien palvelujen tarpeen vahvasti esille. Tarkoituksemme on rekrytoida joukkoon henkilöstön kehittämisen osaajia ja it-osaajia, Joensuu toteaa.

Joensuu kuuluu uuden yhtiön omistajapartnereihin yhdessä neljän nykyisen kollegansa ja kolmen talon ulkopuolelta tulevan henkilön kanssa. Tulokkaista yksi on henkilöstökonsultointiyhtiö Romana Managementista siirtyvä Leila Kontkanen, josta tulee Fountain Parkin toimitusjohtaja. Uuden yhtiön osakkaaksi ryhtyy myös Leena Ilmola, joka aikanaan myi Promotivan Cartalle ja on viimeksi valmistellut väitöskirjaansa.

Carta Booz Allen & Hamilton jatkaa Suomessa liikkeenjohdon konsulttina ja corporate finance -neuvonantajana. Suomen-toimintojen johtajana jatkaa Kari Iloranta.

Tuoreimmat osastosta