2000010388 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nokia ja Sonera painuivat

Julkaistu: 15.12.2000 0:00

Kurssit painuivat Helsingin pörssissä myös torstaina Nokian ja Soneran johdolla. Hex-yleisindeksi päätyi 1,3 prosenttia miinukselle ja portfolio-indeksi 0,8 prosenttia.

Nokian kurssi laski 1,5 prosenttia 54,49 euroon ja Soneran osake lähes kolme prosenttia 24,61 euroon.

Pörssikauppaa tehtiin noin 970 miljoonalla eurolla, josta Nokian osuus oli noin 650 miljoonaa euroa.

Kova nousija oli Nokian Renkaat, jonka osake kipusi yhä 8,2 prosenttia ja päätyi 23,81 euroon. Raisioon nousua kertyi reilut neljä prosenttia. Myös Koneen B-osakkeen arvo kohosi 3,7 prosenttia. Nedecon vahvistui noin 6,7 prosenttia 1,28 euroon.

-Taloussanomien keskiviikon uutinen nosti mitä ilmeisemmin Nokian Renkaita vielä torstainakin. Sijoittajat innostuivat Raisiosta, kunnes instituutiot alkoivat myydä yhtiön osakkeita. Yhdysvalloista keskiviikkona tulleet tulosvaroitukset painoivat Nokiaa ja Soneraa. Nokia ei ehkä pudonnut enempää, koska Siemensin hyvät uutiset tukivat koko matkapuhelinsektoria, eräs analyytikko arvioi.

-En usko, että Yhdysvaltain presidentin valinta vaikutti mitenkään osakemarkkinoihin. Maan ennätyksellinen vaihtotaseen vaje vaikuttaa todennäköisesti dollarin heikkenemisen kautta euromääräisiin osakekursseihin, analyytikko jatkoi.

Tulosvaroituksen antaneen Markkinointi Viherjuuren osakekurssi vajosi lähes 12 prosenttia ja päätyi kolmeen euroon.

Kovassa paineessa oli muovikuorien valmistaja Perlos noin kuuden prosentin laskulla. Kurssihäviäjiä olivat lisäksi Comptel ja Tietonator noin neljän prosentin laskulla. Outokumpu painui noin 6,4 prosenttia ja Metsä-Serlan B-osake reilut kolme prosenttia.

Pre-listalla aloittanut Vacon päätyi 8,0 euroon, kun sen antihinta oli seitsemän euroa.

Korot laskussa

Valtion viitelainojen korot jatkoivat maltillista painumistaan torstaina. Laskua kertyi yhdestä kahteen korkopisteeseen. Positiivisen vireen takana oli euron vahvistuminen.

Meritan analyytikko Juha Vainikainen kertoi, etteivät Yhdysvaltain tuottajahintaluvut juuri heilautelleet korkoja, koska luvut olivat odotusten mukaiset. Hän totesi, että pohjainflaatioluku oli hieman odotettua positiivisempi. Sekään ei aiheuttanut suurempia reaktioita, koska markkinoilla on vallinnut hyvä vire.

Tuoreimmat osastosta