200009036 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

JULKI 16.12. Evlin uusi rahasto sijoittaa Piilaaksoon

Julkaistu: 14.12.2000 13:20

Evli Rahastoyhtiön tuo markkinoille uuden Evli U.S. Emerging Technologies -rahaston. Rahasto etsii tuottoisia sijoituskohteita ensisijaisesti maailman teknologiakeskuksena pidetystä San Fransiscon lähellä sijaitsevasta Piilaaksosta.

Rahasto etsii nuoria, kehityksensä alkutaipaleella olevia pohjoisamerikkalaisia teknologiayrityksiä. Osan varoistaan se voi sijoittaa listautumattomiin yhtiöihin, jotka listautuvat noin 12 kuukauden kuluessa.

Pieniin kasvuyhtiöihin sijoitettaessa tuotto-odotukset ovat suuret, mutta sijoitusstrategian kääntöpuolena on korkea riski. Rahastoa suositellaankin pitkäaikaiseksi, vähintään viiden vuoden mittaiseksi, sijoituskohteeksi.

Rahaston hoidosta vastaa Evli Varainhoito, jonka neuvonantajan toimii Pankkiiriliike Evlin hiljattain San Fransiscoon perustama tytäryhtiö Evli Investment Management LLC.

Pienin kertasijoitus rahastoon on 5 000 euroa eli noin 30 000 markkaa. Rahastoon voi myös tehdä säästösopimuksen, jolloin vähimmäissijoitus on 80 euroa eli 480 markkaa kuukaudessa.

Ensimmäiset 12 kuukautta rahasto perii vain kahden prosentin suuruisen hallinnointi- ja säilytyspalkkion. Tämän jälkeen vuotuinen kiinteä palkkio putoaa 1,25 prosenttiin, mutta lisäksi peritään neljännesvuosittain rahaston vertailuindeksin ylittävästä 12 kuukauden tuotosta 20 prosenttia.

Tuoreimmat osastosta