Päiväkatsaus: - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Euroopan pörssit kääntyivät laskuun

Euroopan pörsseistä Frankfurt ja Pariisi ovat painuneet tänään alaspäin. Lontoossa pinnistellään niukasti plussan puolella. Helsingin yleisindeksi oli kello 16 jälkeen 1,6 prosenttia miinuksella.

13.12.2000 18:40

Yhdysvaltojen Korkeimman Oikeuden presidenttipäätöksestä odotettiin nousun käynnistäjää, mutta ainakaan Eurooppaan vaalisotkun loppuminen ei juuri vaikuttanut. Yhdysvalloissa futuurimarkkinat ennakoivat nousua Nasdaqiin, joskin plussan suuruus on laskenut aamusta.

USA:n vähittäismyynti laski marraskuussa 0,4 prosenttia, kun markkinoilla oli ennustettu 0,2 prosentin nousua. Ilman autokauppaa myynti kasvoi 0,2 prosenttia ennakoidun 0,3 prosentin sijaan. Tuontihinnat nousivat marraskuussa 0,2 prosenttia.

Päivän nousija on Nokian Renkaat, joka alkaa toipua taannoisesta tulosvaroituksestaan älyrenkaisiin liittyvän uutisoinnin seurauksena.

Laskujoukoissa ovat useat viime päivien railakkaista nousijoista. Huomiseksi Helsingissä on luvassa Eforen tilinpäätöstiedote ja infoa SSH:n annin merkintähinnasta. Vaconin noteeraus pre-listalla alkaa myös huomenna.

[]Markus Salin on Arvopaperi-lehden toimittaja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?