2000010027 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tietoenator myi enemmistön Dotcomista Atlelle

12.12.2000 0:00

Tietoenator supistaa omistustaan aiemmin sataprosenttisesti omistamastaan tytäryhtiöstä Dotcomista 48 prosenttiin. Uusi omistaja on pääomasijoittaja Atle, joka ostaa 48 prosenttia osakkeista. Dotcomin johto ja hallitus hankkivat yhdessä neljän prosentin osuuden.

Osakkeiden myyntihinta perustuu yrityksen siirtohetken arvoon, joka on 140 miljoonaa kruunua. Mahdollinen lisähinta perustuu Dotcomin kehitykseen ensi vuoden aikana. Atlen maksama lisähinta voi olla enintään 77 miljoonaa kruunua. Yhtiön oma pääoma myyntihetkellä on 80 miljoonaa kruunua. Arvioiden mukaan kauppa ei vaikuta Tietoenatorin eikä Tukholman pörssissä noteerattavan Atlen tämän vuoden tulokseen.

Ruotsissa 35 paikkakunnalla toimiva Dotcom Solutions tarjoaa viestintäratkaisuja puheen, tiedon ja kuvien välitykseen sekä verkkopalveluihin. Noin yhden miljardin kruunun liikevaihtoa pyörittävä yhtiö on viime vuosikymmenen alusta lähtien rakentanut laajakaistaverkkoja kaupunkeihin.

Pörssin ulkopuolisiin yhtiöihin sijoittava Atle kehittää yhtiöitään voidakseen parin vuoden tähtäimellä löytää yrityksille uusia, sopivia omistajia ja näin realisoida niiden arvon kasvun.

-Tavoitteemme on kehittää Dotcomia niin, että se on valmis listautumaan pörssiin kolmen vuoden kuluttua, sanoo tiedotteessa Atle It:n toimitusjohtaja Kenth-Åke Jönsson, joka on Dotcomin hallituksen tuleva puheenjohtaja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?