2000010902 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Lada ja GM neuvottelevat maastoautojen valmistamisesta

Julkaistu: 12.12.2000 0:00

Chevrolet Nivaa valmistavan yhteisyrityksen rahoittajaksi pyritään samaan EBRD-kehityspankki

Moskova Ladoja valmistava Venäjän suurin autovalmistaja Avtovaz neuvottelee Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankin EBRD:n kanssa lainasta, joka tulisi Avtovazin ja yhdysvaltalaisen autonvalmistajan GM:n yhteisyritykselle.

Avtovazin pääjohtaja Vladimir Kadannikov sanoo venäläisen Kommersant-sanomalehden haastattelussa Avtovazin tarjoavan EBRD:lle noin 20 prosentin osuutta yhteisyrityksestä, jonka on tarkoitus valmistaa uutta Chevrolet Niva -maastoautoa.

Kadannikovin mukaan GM haluaa EBRD:n osallistuvan hankkeen rahoittamiseen.

Maastoauto Opelin sijasta

Avtovaz on jo usean vuoden ajan neuvotellut GM:n kanssa amerikkalaisyhtiön osallistumisesta yhteishankkeisiin Venäjällä. Aluksi yhtiöiden piti valmistaa yhdessä Opel-henkilöautoja, mutta tämä ajatus on nähtävästi nyt haudattu. Sen tilalle on noussut Lada Niva -maastoauton uusittu versio, jolle on annettu nimeksi Chevrolet Niva.

GM ei ole tehnyt tästäkään hankkeesta vielä lopullista päätöstä, mutta Kadannikovin mukaan hän on saanut GM:n pääjohtajalta Richard Wagonerilta kirjeen, jossa amerikkalaisjohtaja vakuuttaa GM:n olevan kiinnostunut hankkeesta. Kadannikovin mukaan GM haluaa autojen valmistuksen alkavan ennen vuoden 2002 syyskuuta.

GM on jo aiemmin koonnut Chevrolet Blazer -maastoautoja Tatarstanin tasavallassa Venäjällä. Amerikkalaisyhtiö kuitenkin lopetti hankkeen vuoden 1998 talouskriisin jälkeen.

Tuoreimmat osastosta