200004016 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

The end

Suomalainen sisältö saattaa olla liian kallista tulevaisuuden kanaviin

6.12.2000 0:00

Suomalaisilla on itsenäisyyspäivänä syytä onnitella itseään tietotekniikan tuomista voitoista. Koskaan aiemmin talous ei ole toiminut näin hyvin eikä Suomi ole nauttinut tällaista arvostusta maailmalla. Erityisesti matkapuhelimeen perustuva langaton internet on vetänyt suuryrityksiä ja pääomasijoittajia maahan.

Teletekniikan ihmemaa ei ehkä kuitenkaan nauti kaikista kehittämistään hedelmistä. Kolmannen sukupolven matkapuhelinverkkojen luvat nielivät muualla Euroopassa niin paljon miljardeja, että telejättien on kerättävä rahaa mahdollisimman monesta maasta. Pienellä kielialueella on helpompi tyytyä muiden monistamiin palveluihin kuin tuottaa omaa kallista sisältöä.

Suomen kaikki tv-kanavat tekevät nyt vähintään kymmenien miljoonien markkojen tap-pioita, eikä digitaaliverkko helpota tilannetta. Siirtymävaihe tuo lisää kustannuksia ja kaventaa kotimaista tv-tuotantoa. Vanhoista Suomi-Filmin tähdistä tulee todennäköisesti digi-kanavienkin täytettä, mutta uudet taunopalot ja reginalinnanheimot saattavat jäädä syntymättä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?