Tulos pakkasella - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

SSH:n anti alkaa torstaina

SSH Communications Security aloittaa listautumisantinsa torstaina. SSH:n osakkeiden alustava merkintä- ja myyntihinta on 13,50 - 16,00 euroa. Yhtiön tulos painui kuitenkin alkuvuonna pakkaselle.

5.12.2000 15:00

Yhdistetyssä osakeannissa ja -myynnissä tarjotaan alustavasti enintään 2,25 miljoonaa osaketta. SSH:n osakemääräksi tulee annin jälkeen noin 27,6 miljoonaa osaketta, joten listautumishinnan ylärajalla yhtiön markkina-arvoksi muodostuu noin 440 miljoonaa euroa.

Yleisöannin merkintäpaikkoja ovat Mandatumin konttorit sekä Mandatumin ja eQ Onlinen internet-palvelut.

Yhdistetyssä osakeannissa ja -myynnissä SSH:n osakkeita tarjotaan suomalaisille ja kansainvälisille instituutionaalisille sijoittajille book building -menettelyssä ja huutokauppamenettelyssä sekä yleisölle Suomessa.

Yhdistetyn osakeannin ja -myynnin tavoitteena on konsernin kasvun ja liiketoiminnan kehittämisen rahoittaminen, kasvua tukevan uuden rahoituslähteen luominen, rahoitusrakenteen vahvistaminen, omistuspohjan laajentaminen ja yhtiön tunnettavuuden parantaminen.

Alkuvuoden tulos tappiollinen

SSH:n alkuvuoden liiketulos painui tappiolliseksi. Tappiota kertyi 6,3 miljoonaa markkaa, kun yhtiö kirjasi kaikki tutkimus- ja kehityskustannukset tammi-syyskuun tulokseen. Tulokseen sisältyy lisäksi yli neljä miljoonaa markkaa kertaluontoisia kustannuksia. Viime vuonna vastaavana aikana tulos oli 13,3 miljoonaa markkaa plussalla.

SSH:n liikevaihto vuoden ensimmäiseltä yhdeksältä kuukaudelta oli 61,2 miljoonaa markkaa, kasvua edellisestä vuodesta 138 prosenttia. Yhtiön henkilökunnan määrä kasvoi yli sadalla.

Karo Hämäläinen ja Jouko Marttila ovat Arvopaperi-lehden (http://www.arvopaperi.fi/) toimittajia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?