2000010979 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Lehtitilaustenvälittäjä Kvick.com rantautuu Ruotsiin

Julkaistu: 4.12.2000 14:41

Suomalaisyhtiö tähtää Pohjoismaiden suurimmaksi

Sähköinen lehtitilaustenvälittäjä Kvick.com aloittaa kansainvälistymisensä laajentumalla Ruotsiin. Tukholmaan perustettavan yksikön toiminta käynnistyy joulukuun 6. päivänä. Suomalaisomisteisen yhtiön tavoitteena on haalia naapurimaasta 15 000 rekisteröityä asiakasta vielä vuoden loppuun menneessä.

-Tavoitteemme on tulla Pohjoismaiden suurimmaksi verkossa toimivaksi lehtienvälittäjäksi ja merkittäväksi peluriksi koko Euroopassa. Norjaan ja Tanskaan laajennumme ensi vuoden puolella, sanoo Kvick.comin Ruotsin yksikön vetäjä Mertz Laakso.

Toiminta Ruotsissa pyritään saamaan kannattavaksi jo ensi vuonna.

-Toimintamme ydinajatus perustuu lehtitietojen keräämiseen saman katon alle, mikä helpottaa vertailua. Esimerkiksi sisustamisesta kiinnostuneille on tarjolla 13 ruotsalaista alan lehteä.

Yhä tappiollinen

Kilpailu alalla on kovenemassa. Tällä hetkellä alan suurimmat ovat yhdysvaltalaisia yhtiöitä. Ruotsissa merkittävin kilpailija on sanomalehtitilausten välittämiseen keskittynyt tidningar.se.

Kvick.comilla on Suomessa rekisteröityä asiakkaita 35 000 ja toiminnan ennakoidaan kääntyvän voitolliseksi ensi vuoden alkupuolella. Myyntilukuja Laakso ei suostu paljastamaan.

Kvick.com saa tulonsa palkkioista, joita lehtien kustantajat maksavat jokaisesta myydystä lehtitilauksesta.

Yhtiö perustettiin vuosi sitten syyskuussa. Suurin omistaja on telemarkkinointi-ja internet-palveluja tarjoava SVM-Yhtiöt Oy, jolla on 49 prosentin osuus verkkoyhtiöstä. Kansainvälinen riskisijoitusyhtiö 3i omistaa 23 prosenttia ja ruotsalainen internet-konsulttiyhtiö Adcore noin 13 prosenttia.

Kvick.com työllistää vajaat 30 henkeä, joista 22 työskentelee Suomessa. Yhtiöllä on yhteistyökumppaneina tällä hetkellä noin sata kustantajaa ja välittäjää. Tarjolla on yli 300 000 julkaisua.

Tuoreimmat osastosta