200005306 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Brittipankit

Julkaistu: 1.12.2000 19:10

palaavat kadulle

Ison-Britannian ensimmäinen nettipankki Egg harkitsee laihan konttoriverkoston perustamista. Yhtiön toimitusjohtajan Mike Harrisin mukaan 12 miljoonaa ihmistä käyttää mielellään internetiä pankkiasiointiin, mutta 28 miljoonaa ei.

Egg voi nojautua pääomistajansa, vakuutusyhtiö Prudentalin kiinteistöomistuksiin kaikkiaan 300 kauppakeskuksessa. Eggillä on nykyisin 1,2 miljoonaa asiakasta. Pankin pörssikurssi on vajonnut alaspäin kuten muillakin nettiyhtiöillä. Kilpailu on kiristynyt, kun perinteiset pankit ovat perustaneet internet-yksikköjään.

Britannian pankeille nettitie on ollut kivinen. Teknisistä hankaluuksista ovat kärsineet mm. Abbey Nationalin Cahoot ja asuntolainoistaan tunnetun Halifaxin Intelligent Finance. Äsken Lloyds TSB ilmoitti lykkäävänsä nettiyksikkönsä lanseerausta. Myös osakevälittäjä Charles Schwab on todennut, että nettitoiminnan lisäksi tarvitaan vielä myyntipisteitä kauppakaduilla. Eggin teettämän tutkimuksen mukaan nettipankkien markkinat kuitenkin kolminkertaistuvat neljässä vuodessa.

Tuoreimmat osastosta