2000010781 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Fortum nimitti Carola Teir-Lehtisen uudeksi viestintäjohtajakseen

Julkaistu: 21.11.2000 0:00

Johtoryhmän ainoa nainen katsoo edustavansa suurempaa joukkoa

Energiayhtiö Fortum nimitti uudeksi viestintäjohtajakseen naisen talon sisältä. Yhtiön ympäristöjohtaja Carola Teir-Lehtinen korvaa perjantaina irtisanotun Antti Ruuskasen ja hoitaa myös ympäristöjohtajan tehtäviä kunnes Fortum löytää hänelle seuraajan.

Teir-Lehtinen ei vielä tiedä, miten aikoo Fortumin viestintää uudistaa. Hän vetoaa nopeaan nimitysruljanssiin.

-Prosessin voi laskea tunneissa. Toimitusjohtaja Mikael Lilius sanoi, että hänellä on tarjous, josta en voi kieltäytyä. Pähkäilin sitä viikonloppuna paljonkin ja totesin, ettei voikaan, Teir-Lehtinen nauraa.

Uusi viestintäjohtaja saa haastavan tehtävän. Sijoittajien usko energiajättiin ei ole kummoinen, joten Fortumin osakekurssi mataa pohjalukemissa.

-Osakkeen kurssiin vaikuttavat monet tekijät, joista viestintä on yksi. Mielestäni on kuitenkin parempi katsoa eteenpäin kuin taaksepäin. Jälkiviisaus ei paljon hyödytä, Teir-Lehtinen väistää kysymyksen tehdyistä virheistä.

-Meidän on tärkeää tulla keväällä uuden strategiamme kanssa ulos niin selkeästi, että sijoittajat ovat siihen tyytyväisiä.

Teir-Lehtisestä tuli maanantaina myös Fortumin johtoryhmän jäsen. Hän on seitsenjäsenisen ryhmän ainoa nainen.

-Se tuntuu erityisen hyvältä. Koen, että sillä tavalla edustan suurempaa joukkoa. Tuon ehkä johtoryhmään entistä monipuolisempaa näkemystä.

48-vuotias Teir-Lehtinen on toiminut Fortumin ympäristöjohtajana syyskuusta 1998. Sitä ennen hän toimi kuusi vuotta Nesteen ympäristöjohtajana. Aiemmin hän työskenteli seitsemän vuotta Ruotsissa ympäristöntutkimuslaitos IVL:n palveluksessa öljyntorjuntatekniikoita tutkien.

Koulutukseltaan Teir-Lehtinen on kemisti. Gradunsa hän teki 1978 Åbo Akademihin paperin siistauksesta.

Hyvänä esiintyjänä ja väittelijänä pidetty Teir-Lehtinen on ruotsalaisen kansanpuolueen pitkäaikaisen kansanedustajan Grels Teirin tytär.

Tuoreimmat osastosta