Aamukatsaus: - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

New Yorkin pörssit pikkulaskussa

Julkaistu: 20.11.2000 10:48

New Yorkin pörsseissä perjantai oli hiljainen ja muutokset jäivät vähäisiksi. Nasdaq laski 0,15 prosenttia ja Dow Jones 0,25 prosenttia.

Soneran kurssi jäi suunnilleen torstain tasolle 18,56 dollariin eli 21,83 euroon. Nokia vahvistui 41,31 taalaan eli 48,60 euroon. Tokiossa Nikkei-indeksi laski 0,1 prosenttia.

Nokian lisäksi perjantain nousijoita olivat Oracle, IBM ja Intel, jonka uusi Pentium 4 -prosessori on julkistettu tänään. Laskijoiden puolelta löytyi muun muassa Transmeta, jonka kurssi on lupaavan alun jälkeen lipsutellut viitisentoista prosenttia alaspäin ensimmäisen noteerauspäivän kurssista.

Yksi teknohuuman viime metreillä listatuista yhtiöistä oli Soneran osakkuusyhtiö Turkcell, jota noteerattiin heinäkuun alkupuolen ensimmäisinä listautumispäivinä 18 dollarin tasolla. Perjantaina kauppaa käytiin alle kymmenessä dollarissa ja päätöskurssi oli 9,63 dollaria.

Helsingin pörssissä ei tänään julkisteta osavuosikatsauksia. Huomenna yhdeksästä kuukaudestaan tiedottavat Sampo, Leonia ja Tekla. Torstaille ovat vielä luvassa Stockmannin ja Finnairin katsaukset.

[]Markus Salin on Arvopaperi-lehden (http://www.arvopaperi.fi/) toimittaja.

Tuoreimmat osastosta