200004270 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Suomen matkailuyrittäjät odottavat Venäjältä ennätysmäärää turisteja

Julkaistu: 7.11.2000 0:00

Tarjonta suurempaa kuin koskaan ennen

Moskova Suomalaiset matkailuyrittäjät odottavat venäläisten turistien määrän nousevan ensi vuodenvaihteessa jälleen uuteen ennätykseen. Vuodenvaihde on venäläisten Suomen-matkailun huippusesonki.

-Ainakin suunnitelmat ovat tänä vuonna suuremmat kuin koskaan aikaisemmin. Moskovasta on suunnitella Suomeen 30 charter-lentoa, ja lisäksi on tulossa neljä charter-junaa eri puolille Suomea. Tällaista tarjontaa Venäjällä ei ole ollut edes ennen kriisiä, Matkailun edistämiskeskuksen Moskovan-toimiston johtaja Arto Asikainen kertoo.

Tänä vuonna venäläisturistien yöpymisten määrä Suomessa on jo lisääntynyt jo 11 prosenttia. Suunnilleen samanlaista nousua Matkailun edistämiskeskus odottaa myös uuden vuoden sesongilta. Asikainen ei ole tosin varma toteutuvatko kaikki charter-lennot.

-Kiinnostusta on aika paljon, mutta konkreettista kauppaa ei ole vielä saatu kovin paljon aikaiseksi. Venäläiset haluavat nähtävästi vielä katsoa mihin hinnat painuvat, koska tarjontaa on niin paljon.

Tämä on tavallinen ilmiö matkojen tilaamisessa Venäjältä myös viime vuosilta. Suurin ruuhka tilauksissa tulee vasta suhteellisen myöhään vuodenvaihteen lähestyessä.

Venäläisten houkuttelemiseksi Suomeen venäläisellä valtakunnallisella NTV-televisiokanavalla pyörähtää 8. marraskuuta käyntiin myös MEKin kahden viikon mittainen Suomen joulumatkailun imagomainoskampanja.

Venäläiset saapuvat kaikkialle Suomeen

Venäläisten uuden vuoden -matkailu Suomeen on siitä poikkeavaa, että se ei kohdistu pelkästään Lapin joulukohteisiin.

-Venäläisten uuden vuoden -matkat kattavat lähes koko Suomen, kun taas Keski-Euroopasta ja muualta tulevat matkailijat menevät yleensä Rovaniemelle tai muualle Lappiin. Venäläiset ovat ottaneet koko Suomen joulumaakseen. Jopa Kalajoki on venäläisille joulukaupunki.

-Niin uskomattomissa paikoissa on venäläisiä joulumatkailijoita, että pitää nostaa hattua suomalaisille matkailuyrittäjille, Arto Asikainen kertoo.

Venäjältä lähtee tänä vuonna uuden vuoden viettäjien charter-lentoja Ouluun, Kuusamoon, Saariselälle ja Kittilään sekä charter-junia vielä Kuopioon, Kajaaniin, Jyväskylään ja Rovaniemelle.

Tuoreimmat osastosta