2000010863 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

CCC Mobilen ohjelmistot Elyon älypuhelimiin

3.11.2000 0:00

Mobiililiiketoiminnan ohjelmistotuotteita kommunikaattoreihin ja älypuhelimiin tuottava oululainen CCC Mobile toimittaa Celesta-ohjelmistolisenssit ranskalaiselle Elyo-konsernille. Yrityksen yli 3 500 teknikkoa saavat käyttöönsä älypuhelimen. Älypuhelimia ja Celesta-ratkaisua käyttäen teknikot pystyvät langattomasti vastaanottamaan työmääräyksiä sekä lähettämään työraportteja ja mittarilukemia.

-Kauppa on meille hyvin merkittävä, koska se on tähänastisista Celesta-sopimuksistamme suurin. Elyo Group on toimialallaan edelläkävijä ja sen vuoksi meille tärkeä referenssiasiakas, business manager Sakari Vaara CC Mobilesta toteaa.

Elyo Group toimii neljällä toisiaan täydentävällä alalla, jotka ovat kaukolämpö-, lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmät, sähköntuotanto- ja jakelu, kiinteistöpalvelut sekä jätteiden hyödyntäminen enrgiantuotannossa.

Konserni työllistää 12 500 ihmistä. Vuonna 1999 yrityksen liikevaihto oli 2,1 miljardia euroa, mistä 40 prosenttia kertyi Ranskan ulkopuolelta.

Oulun Teknologiakylässä toimipistettään pitävä CCC Mobile on puolestaan noussut mittavien kansainvälisten toimitussopimusten ansiosta yhdeksi johtavista langattomaan tiedonsiirtoon tarkoitettujen ohjelmistotuotteiden valmistajista.

Yrityksen tämän vuoden liikevaihto on miljoona euroa, ja ensi vuoden liikevaihdon arvioidaan olevan kolminkertainen. Runsaat 30 ihmistä työllistävän yrityksen tavoitteena on kasvattaa henkilöstömäärä 70:een vuoden 2001 aikana.

CCC Mobile kuuluu tytäryhtiönä CCC Groupiin, joka työllistää tällä hetkellä noin 400 henkilöä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?