Alkuvuoden liikevoitto 16,3 miljoonaa euroa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

JOT ennakoi kasvun kiihtyvän ensi vuonna

Julkaistu: 2.11.2000 12:33

JOT Automationin yhdeksän kuukauden liikevaihto kasvoi 115,7 miljoonaan euroon ja liikevoitto oli 16,3 miljoonaa euroa. Tulos ylitti analyytikoiden odotukset.

Heinä-syyskuun liikevaihto kasvoi 40,0 miljoonaan euroon eli 77,9 prosenttia edellisestä vuodesta. Jakson liikevoitto oli 6,1 miljoonaa euroa eli 15,3 prosenttia liikevaihdosta. Yhtiön osakekohtainen tulos oli 0,07 euroa.

JOT Automationin toimitusjohtaja Jorma Terentjeff vahvisti aiemman ilmoituksen, että tilikauden 2000 liikevaihdon kasvu jää aiemmin ilmoitetusta 160 miljoonasta eurosta noin 10 prosenttia, mutta liikevoittotaso säilyy koko vuoden osalta yli 11 prosentissa.

Vuoden viimeisen neljänneksen kasvu ja tulos jäävät aiemmista vuosineljänneksistä. Myös alkuvuodelle Terentjeff ennakoi maltillisempia kasvunäkymiä. JOT Automationin tilauskanta laski tammi-syyskuussa 16,9 miljoonaan euroon viime vuoden 17,2 miljoonasta eurosta. Syyksi Terentjeff kertoi lyhentyneet toimitusajat. Kesällä toimitusajat olivat vielä kuuden viikon luokkaa, nyt enää neljä viikkoa.

- Lyhyen aikavälin ennustettavuus on heikentynyt, mutta kasvu kiihtyy todennäköisesti ensi vuoden toisesta neljänneksestä eteenpäin. Loppuvuoden luvut voivat olla aika hurjia, sillä elämme teknologian murrosta. Asiakkaamme ovat siirtymässä uuteen tekniikkaan, eikä uusia tuotantolinjoja tilata juuri tällä hetkellä entiseen tahtiin, Terentjeff sanoi.

JOT Automation ei ole muuttanut käsitystään 50 prosentin vuosikasvusta pidemmällä aikavälillä.

- Tähdet ovat hyvässä asennossa. Olemme saaneet merkittävät asiakkaat Japanista ja Kiinasta. Uskomme, että pääsemme heidän kanssaan hyvin eteenpäin, Terentjeff kertoi.

[]Jouko Marttila on Arvopaperi-lehden (http://www.arvopaperi.fi/) toimittaja.

Tuoreimmat osastosta