200002942 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Conventum on toistaiseksi ainoa Hexin onlinen käyttäjä

Julkaistu: 2.11.2000 0:00

Hex julkisti välittäjille suunnatun online-kaupankäyntijärjestelmän

Hex-konserni julkisti eilen uuden välittäjille suunnatun online-kaupankäyntijärjestelmän. Toistaiseksi ainut järjestelmän käyttäjä on Conventum Pankkiiriliike. Hexin johtajan Pekka Peiposen mukaan järjestelmän käyttöönotosta on neuvoteltu myös useiden muiden välittäjien kanssa.

Monilla pankkiiriliikkeillä on kuitenkin käytössään oma osakkeiden kaupankäyntijärjestelmä internetissä. Hexin järjestelmässä sijoittaja voi käydä kauppaa ensi vuoden alusta myös Eurex-johdannaismarkkinoilla. Tämän Peiponen toivoo toimivan houkuttimena, jonka perusteella välittäjät siirtyisivät Hexin järjestelmän käyttäjiksi.

-Keskusteltu on sellaisten kanssa, joilla jo on ja joilla ei ole (omaa järjestelmää). Seuraava kulminaatiopiste on vuoden alku, kun johdannaisosio on tuotannossa, Peiponen arvioi neuvottelujen etenemistä.

-Itse kunkin järjestelmät vaativat huolta ja ylläpitoa. Kun nykyisten järjestelmien pyörittäjät miettivät, tehdäänkö seuraava järjestelmä itse vai otetaanko E-Hex Broker Platform, se on kohta, jossa uskomme, että meidän ratkaisuamme tullaan laajemmin hyödyntämään, Peiponen toteaa.

Conventum on jo tehnyt ensimmäiset kaupat E-Hexin järjestelmällä. Suurelle yleisölle se avaa kaupankäyntijärjestelmänsä kuitenkin vasta tämän vuoden lopussa. Conventumin kanssa tehty sopimus on voimassa toistaiseksi.

Tuoreimmat osastosta