200004175 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Proha rakensi oman kotipalvelutiimin

Julkaistu: 31.10.2000 0:00

Laatuaikaa työntekijöiden perheille

Tietotekniikan palveluyritys Proha hakee pääkonttoriinsa Espooseen kotipalveluhenkilöä kolmihenkiseen hyvinvointitiimiinsä. Työntekijöitä palveleva tiimi on toiminut yrityksessä runsaan vuoden.

-Kokemukset ovat erinomaisia. Tällaista palvelua haluttaisiin koko ajan lisää, henkilöstön kehittämispäällikkö Sirpa Etzell kuvaa tilannetta.

Työntekijät suorastaan jonottavat palvelua. Henkilöstölle tehdyssä kyselyssä palvelun toivottiin jatkuvan ja sen todettiin antavan lisäarvoa myös perheelle.

-Tietotekniikka on miesvaltainen ala, ja yleensä myös vaimot ovat töissä. Silloin molemmille puolisoille on mukavaa, kun oma osuus kotitöistä voidaan hoitaa tällä tavalla. Näin yhteinen aika lisääntyy ja aikaa jää esimerkiksi sisustamiseen tai oman asuinympäristön kehittämiseen, Etzell perustelee.

Yrityksen ulkoistaessa tiimin aikaisemmin hoitamat toimitilojen siivouspalvelut, tiimiltä vapautui voimavaroja kotipalveluun. Kotipalveluhenkilöt ovat yrityksen palkkalistoilla, ja viettävät työviikosta 1-1,5 päivää toimistolla ja runsaat kolme päivää työntekijöiden kodeissa. He siivoavat työpäivänsä aikana koteja, hoitavat sairaita lapsia ja avustavat toimiston asiakastilaisuuksien järjestelyissä.

Henkilöstö ostaa kotipalvelua tuntihintaisena, verotettavana luontaisetuna. Eniten halutaan siivousta, sairaan lapsen hoitoa lähinnä poikkeustapauksissa, joissa työntekijän on välttämätöntä olla paikalla. Harvinaisempia kotipalveluja, kuten esimerkiksi paitojen silitystä, halutaan silloin tällöin.

-Meillä on paljon nuoria ihmisiä töissä, joten sairaan lapsen hoitoa riittäisi. Se ei ole kuitenkaan yleinen käytäntö, vaan aina marginaalinen tilanne, Etzell sanoo.

Kiinnostusta riittää muissakin yrityksissä

Kolmen hengen hyvinvointitiimin Proha kokosi Helsingin työvoimatoimiston yritysvuokrausyksiköstä. Tällä kertaa sieltä ei löytynyt sopivia henkilöitä avautuneen paikan täyttämiseksi.

-Kyselyjä tällaisista työntekijöistä on tullut. Ne ovat kuitenkin tyssänneet siihen, ettei meillä ei ole sopivaa henkilöstörekisteriä. Sopivien henkilöiden löytäminen on lisäksi hankalaa, sillä vieraiden ihmisten lähettämisessä koteihin on aina olemassa riskinsä. Se vaatii luotettavaa työntekijää ja taustojen tarkistamista, henkilöstökonsultti Riitta Lankinen Helsingin työvoimatoimiston henkilöstövuokrauksesta sanoo.

Lankinen pitää Yhdysvalloista lähtöisin olevaa kotipalvelua hyvänä ideana ja mainiona asiana silloin, kun löydetään hyvät työntekijät ja heille ollaan valmiita maksamaan kunnon palkka.

-Ei tällaisia palveluja moni yritys tarjoa. Tällainen työsuhde-etu tuo yritykselle vetovoimaa kilpailtaessa hyvistä työntekijöistä, Lankinen uskoo.

Prohan työpaikkailmoitukseen paikallislehdessä oli vastannut parin päivän aikana viitisentoista ihmistä, ja kaksi oli jo ehtinyt lähettää hakemuksenkin.

-Meille on soittanut monenlaisen taustan omaavia ihmisiä. Kaikki ovat töissä tai työn loppumisuhan alla, Etzell kertoo.

Tuoreimmat osastosta