200008434 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nokia ja Sonera ovat isoja sijoituskohteita

Julkaistu: 31.10.2000 0:00

Eläkeyhtiöiden ylivoimaisesti suurimmat omistukset olivat vuodenvaihteessa Nokia ja Sonera. Vain Tapiolalla oli rahaa kiinni enemmän jossain muussa yhtiössä eli JOT Automationissa (290 miljoonan markan arvosta).

Ilmarisella oli kiinni Nokiassa 6,2 miljardia markkaa ja Sonerassa 2,3 miljardia. Varma-Sammon Nokia-potin arvo oli 3,9 miljardia markkaa, ja Soneran osakkeita Ilmarisen taskusta löytyi 1,5 miljardin markan edestä.

Eläke-Fennialla oli kumpaakin yhtiötä yli miljardin markan edestä. Eläke-Tapiolan omistukset olivat parinsadan miljoonan markan luokkaa molemmissa yhtiöissä.

Lisäksi muiden paitsi Eläke-Tapiolan yksi suurimmista sijoituskohteista on Tietoenator. Sen sijaan Eläke-Tapiola on laittanut paljon rahaa Novo Groupiin.

Työeläkeyhtiöt ovat siirtäneet tänä vuonna rahaa pääasiassa ulkomaisiin joukkovelkakirjoihin. Nykyisin eläkeyhtiöiden joukkovelkakirjoista noin 40 prosenttia on ulkomailla.

Kesäkuun lopussa eläkeyhtiöt, LEL Työeläkekassa ja Merimieseläkekassa olivat sijoittaneet ulkomaisiin joukkovelkakirjalainoihin 55 miljardia markkaa. Vuoden alussa vastaava sijoituskanta oli 24 miljardia markkaa. Samana aikana ulkomaisten osakesijoitusten määrä kasvoi 13 miljardista markasta 19 miljardiin markkaan.

Tuoreimmat osastosta