Aamukatsaus: - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Pörssiromahdus peruttiin

Julkaistu: 27.10.2000 10:00

Torstai-iltana New Yorkissa teknologiapörssi Nasdaq kolkutteli vuoden alimpia lukuja ja tavoitteli jo psykologisesti tärkeää 3 000 pisteen rajaa. Kaupankäynnin viimeisellä tunnilla tuuli kääntyi, ja päivän päätteeksi Nasdaq päätyi 3 272 pisteeseen eli 1,3 prosenttia keskiviikon päätöstason yläpuolelle.

Perinteisten teollisuusosakkeiden Dow Jones Industrial Average kulki koko päivän tasaisena ja sulki puoli prosenttia edellispäivää ylemmäs, 10 380 pisteeseen.

Suomalaisosakkeista Nokia oikoi päivänsisäisen laskun 38,56 dollarin eli aamun spot-kursseilla 46,72 euron päätöslukemiin. Nasdaqissa Soneran päätöskurssiksi kellotettiin 22,62 eli 27,41 euroon.

Molemmat ovat Helsingin torstaisen päätöstason yläpuolella, joten ainakin perjantain aluksi on odoteltavissa kurssinousua. Tunnelmia vahvistaa sekin, että JDS Uniphase julkisti markkinoiden sulkeuduttua tuloksen, joka ylitti analyytikko-odotukset.

Tänään osavuosikatsauksiaan julkaisevat Aspocomp, Kesla, Kone, Marimekko, Nokian Renkaat, Raute ja Ålandsbanken.

TJ Group pitää yhtiökokouksensa. Osakkeen kurssi on ollut laskussa konsulttiyritysten kurssialamäen mukana. Tele- ja internetoperaattori Jippii on ennakoinut, että Gigabell-kaupasta saataisiin tietoa lokakuun aikana. Viimeiset hetket alkavat olla käsillä, jos aikataulussa pysytään.

[]Karo Hämäläinen on Arvopaperi-lehden (http://www.arvopaperi.fi/) toimittaja.

Tuoreimmat osastosta