Satama nousee - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Verkkobisnes veti Talentumin tappiolle

Talentum-konsernin liikevaihto kasvoi tammi-syyskuussa 15,9 prosenttia vuoden takaisesta 85,2 miljoonaan euroon ja kirjanpidollinen tulos ennen satunnaiseriä oli 13,6 miljoonaa euroa voitollinen. Lukuun sisältyy kuitenkin 25,2 miljoonaa euroa Satama Interactiven listautumisesta kirjattuja ylikurssituottoja, mitä ilman tulos olisi painunut 11,7 miljoonaa euroa tappiolle.

26.10.2000 10:41

Talentum kirjasi tulokseensa myös 3,2 miljoonaa euroa Kauppakaaren yhdistymisen aiheuttamia kuluja. Talentum-konsernin osakekohtainen tulos oli 0,99 euroa (0,21 euroa).

Sataman tammi-syyskuun liiketappio oli 12,0 miljoonaa euroa, mutta emoyhtiö Talentumin mukaan Sataman kannattavuus paranee selvästi loppuvuonna, vaikka tulos jää edelleen tappiolliseksi.

Lehdenkustantamisen, kirjankustantamisen, suoramarkkinoinnin, tv-sisältötuotannon ja premedia-toimintojen kannattavuus oli Talentumin mukaan hyvä, mutta WOW-verkkobrandit Oy:n toiminta oli edelleen selvästi tappiollista.

Verkkoliiketoiminnan liikevaihto oli 23,0 miljoonaa euroa (9,8 meur). Liikevoitto oli 6,4 miljoonaa euroa (-6,7 meur), mutta mukaan on laskettu Satama Interactiven listautumisesta syntynyttä ylikurssia 25,2 miljoonaa euroa.

Verkkoliiketoiminta vetää siis koko konsernin tappiolle.

[]Jouko Marttila on Arvopaperi-lehden (http://www.arvopaperi.fi/) toimittaja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?