200008529 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Geracap laajentaa Seinäjoelta Vaasaan

Vaasaan odotetaan 3 000 uutta työpaikkaa hitech-aloille

25.10.2000 0:00

Langattoman tietoliikenteen kolmannen sukupolven viestimien ohjelmistotuotantoon Pohjanmaalla ja Pohjois-Suomessa erikoistunut Geracap Oy laajentaa toimintaansa. Yhtiö perustaa yhteensä usean kymmenen tietoliikenneinsinöörin ja diplomi-insinöörin tuotantoyksikön Vaasaan ja laajentaa 20 insinöörin Seinäjoen yksikköään, mihin palkataan lisää 10-20 suunnittelijaa.

-Vaasassa tullaan keskittymään operaattoripalveluiden ja epoc-ohjelmistojen tuotekehitykseen. Epoc-käyttöjärjestelmän kasvuhaasteet vaativat pikaisia toimia uusilla kasvupaikkakunnilla. Tämäntyyppiset tuotekehityspalvelut edustavat uusinta tekniikkaa, mihin liittyviä työtehtäviä on ollut aikaisemmin tarjolla vain suurimmissa kasvukeskuksissa, toimitusjohtaja Pekka Antila kertoi tiedotustilaisuudessa Vaasassa tiistaina.

Vaasan elinkeinojohtaja Jorma J. Pitkämäki toivotti uuden yrityksen tervetulleeksi kaupunkiin suotuisassa tilanteessa, jossa kaupungin työpaikkakehitys on neljän viime vuoden aikana ollut valtakunnan kärkitasoa eli yli 4 000 uutta työpaikkaa. Työpaikoista suurin osa on syntynyt it-aloille ja teollisuuteen. Pitkämäen mukaan tavoite on seuraavan kymmenvuotiskauden aikana synnyttää Vaasaan 5 000 uutta työpaikkaa, joista 3 000 hitech-aloille.

Pitkämäen mukaan kaupunki on pyrkinyt turvaamaan kehitystä muun muassa lisäämällä kyseisen sektorin koulutuspaikkoja niin, että tänä syksynä it-, media- ja elektroniikka-alan aloituspaikkoja oli vaasalaisissa korkeakouluissa yhteensä noin 700.

Ohjelmistoja maailmanlaajuisille suurvalmistajille ja operaattoreille tuottavan Geracapin yksikköjä toimii myös Rovaniemellä ja Oulussa. Kaikkiaan puolitoista vuotta toiminut yritys työllistää tällä hetkellä noin 40 suunnittelijaa. Yrityksen kuluvan tilikauden liikevaihto tulee olemaan noin 20 miljoonaa markkaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?