Päiväkatsaus: - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Operaattorit vetovuorossa pörssissä

Osakekurssit ovat tänään olleet vahvassa nousussa. Soneralle on riittänyt ostajia, kun yhtiö ilmoitti suhtautuvansa tuleviin umts-huutokauppoihin aiempaa maltillisemmin ja karttavansa nykyistä suurempia rahoitusriskejä. Italian huutokaupan keskeyttäminen on tulkittu merkiksi siitä, että 3G-lisenssien hinnoissa on tullut jo raja vastaan. Se on nostanut teleosakkeiden arvoa Euroopassa.

24.10.2000 16:09

Sonera oli klo 15.30 runsaan 13 prosentin nousussa 28 euron tuntumassa. Nokia jatkoi myös hyvässä myötäisessä lähellä 48 euron rajaa. Nousua eilisestä oli kertynyt runsaat neljä prosenttia. Teknologiaosakkeista Comptel ja F-Secure olivat vajaan 10 prosentin nousussa.

Tappiollisesta tuloksesta kertonut hollantilainen KPNQwest kuului kärkinousijoihin, koska yhtiö arvioi pääsevänsä plussalle aiemmin kerrottua nopeammin.

Espanjalainen matkapuhelinoperaattori Telefonica Moviles tilaa amerikkalaiselta Motorolalta kolmannen sukupolven umts-matkapuhelinverkon. Verkko käynnistyy aikataulun mukaan ensi vuoden elokuussa. Kaupallinen 3G-toiminta käynnistyy Euroopassa ensimmäisenä Espanjassa. Sonera on liittoutunut lisenssihuutokaupoissa juuri Telefonican kanssa.

Paperijätti UPM-Kymmene julkisti odotuksia paremman tuloksen, ja osake vahvistui yli seitsemän prosenttia. Muoviosien valmistaja Eimo kertoi ennakkotietoja kolmannen neljänneksen tuloksestaan. Yhtiön kannattavuus on nousussa kehnon kevään jälkeen, mutta parantuneet näkymät oli jo hinnoiteltu sisään, sillä osakekurssi pysytteli paikallaan.

Nordeaksi nimensä muuttava Nordic Baltic Holding paransi tulostaan selvästi ja uutinen miellytti sijoittajia. Osake oli iltapäivällä reilun prosentin nousussa. NBH:n kurssi on pompannut kevään viidestä eurosta jo lähelle 8,50 euroa.

[]Jouko Marttila on Arvopaperi-lehden (http://www.arvopaperi.fi/) toimittaja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?