Päiväkatsaus: - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Sonera toppuuttelee umts-seikkailuja

Sonera ei lähde suurieleisesti joka maan umts-kisaan. Se jättää Ranskan väliin.

23.10.2000 16:17

Umts-strategian täsmentämisellä Soneran johto palkitsi sijoittajia, sillä kurssi ponnahti kymmenisen prosenttia hieman yli 24 euroon. Italiassa umts-lupa jäänee selvästi edullisemmaksi kuin alun perin pelättiin, kun kuudesta kilvoittelijasta yksi eli teleyhtiö Blu vetäytyi kisasta.

Soneran osavuosikatsaus pelästytti aluksi pörssin, sillä tulos jäi hieman odotuksista. Kyse oli kuitenkin kertaluontoisista lisäpanostuksista, jotka rasittivat tulosta. Panostuksia Sonera tekee yhä tyttäriinsä SmartTrustiin ja Zediin. Ne se aikoo tuoda pörssiin ensi vuonna, mikäli markkinatilanne on suotuisa. Sonera Plazan pörssitiestä Soneran johto ei hehkuttanut.

HEX-yleisindeksi on Soneran ponkaisusta huolimatta pysytellyt edellisen pörssipäivän lukemissa. Päivän osavuosiuutisoija Elcoteqin kurssi nytkähti ylös lukujen ilmaantuessa ruuduille, mutta on päivän myötä vaipunut perjantain lukemiin 36,50 euron tuntumaan.

Elcoteq on edennyt vähintään odotusten mukaisesti ja arvioi ensi vuonnakin kasvavan 50 prosentin tahtia. Elcoteqin kurssi ponkaisi lähes neljänneksen kiitoon jo perjantaina, kun se ilmoitti tiivistävänsä yhteistyötä vaikeuksissa rypevän Ericssonin matkapuhelinyksikön kanssa.

Yhdysvaltain markkinoilta on odotettavissa vaisuhko pörssipäivä. Nasdaq-futuurit olivat vain 16 pistettä miinuksella. Tiistaina voivat tulosjulkistukset aiheuttaa pientä vipinää pörssissä.

[]Ilkka Autio on Arvopaperi-lehden (http://www.arvopaperi.fi/) toimitussihteeri.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?