2000010397 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Synninpäästö ankanmaksalle

Julkaistu: 21.10.2000 0:00

Kaikki hyvä on epäterveellistä, niinhän sitä sanotaan ja niin usein onkin. Ankanmaksa, tuo herkuista vaarallisin, on saanut nyt synninpäästön. Viime vuosina hanhen- ja ankanmaksan myynti on lisääntynyt Ranskassa, ja yhtenä syynä on varmasti se, että ne on todettu todellisiksi terveyspommeiksi.

Hanhen- ja ankanmaksa sisältävät vanhenemista hidastavia B6-, B9- ja B12-vitamiineja, sinkkiä sekä samoja tyydyttämättömiä rasvoja kuin Benecol-margariini.

Ankanmaksa kuuluu perinteiseen ranskalaiseen keittiöön. Helsinkiläisessä ravintola Lyonissa tarjoillaan ateriaa, johon Ranskan kuuluisimmat kokit ovat valinneet ruokalajit. Alkuruokana on terveelliseksi todistettua ankanmaksaa, pääruokana pot-au-feu eli lihapataa ja jälkiruokana marja- tai hedelmäpiirasta.

Paistettu, pehmeä, suussasulava ankanmaksa tarjotaan Lyonissa trendikkäästi linssien kera. Ruoka on niin syntisen hyvää, että on vaikea uskoa, että se on myös terveellistä. Kannattaa siis herkutella ankanmaksalla nyt, ennen kuin tutkijat peruvat puheensa.

Tuoreimmat osastosta