200002206 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Viettelevä viikuna

Julkaistu: 7.10.2000 0:00

Viikunoiden saapuminen kauppoihin on merkki syksyn valtakauden lujittumisesta. Silloin pääsato on kypsynyt Välimeren maissa. Nykyään tosin viikunoita saa lähes ympäri vuoden, kun niitä viljellään jopa Brasiliassa - kaukana kasvin välimerelliseltä kotiseudulta.

Elegantin sinipunaiset viikunat sopivat juustotarjottimelle ja jälkiruokiin, mutta ne tuovat hedelmäisyyttä myös tukevampaan ateriaan. Helppotekoinen viikunapasta tuo kuin tuulahduksen paratiisista.

Viikunapasta neljälle - 150 g pekonia  - 1 sipuli  - 9 viikunaa  - 3 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä  - 6 parmankinkkuviipaletta suolaa, mustapippuria 500 g pastaa Pilko sipulit ja pekoni. Ruskista ruokalusikallisessa oliiviöljyä. Lisää neljään osaa pilkotut viikunat pannulle. Kypsytä. Lisää loput öljystä sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile välittömästi pasta al denten kera.

Tuoreimmat osastosta