2000011471 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Joka neljäs työntekijä tuotekehityksessä

Julkaistu: 4.10.2000 0:00

Benefonilla työskentelee noin 400 henkilöä, joista sata on tuotekehityksessä. Liikevaihdosta tuotekehitys lohkaisee viidenneksen. Laitteiden kokoamisessa ja valmistuksessa on 150 henkilöä.

Alkujaan Benefon hankki työvoimansa Nokia Mobirasta, mutta sittemmin se on itse kouluttanut henkilökuntansa. Materiaalipäällikkö Olli Kanerva pitää sekä työvoiman rekrytoinnin että tuotekehityksen kannalta välttämättömänä yhteistyötä alan oppilaitosten ja yliopistojen kanssa.

Laitteiden kokoonpanossa työskentelevä Eeva Borenius on yksi Nokialta Benefonille siirtyneistä. Pienten lasten äidille oli tärkeää päästä päivätyöhön.

-Emme pelkää lainkaan Nokiaa, sillä painimme aivan eri sarjassa. Uudet tuotteet ovat selvästi puhaltaneet hyvää tuulta myös työntekijöihin, Borenius arvioi.

Hän on tyytyväinen tulospalkkaukseen ja koko henkilökuntaa koskevaan optiojärjestelmään. Boreniuksen tyytyväisyyteen yhtyy myös hänen työtoverinsa Satu Nikkanen.

Tehtaalla on kaksi omaa ladontalinjaa. Ne on 90-prosenttisesti automatisoitu. Kolmannesta linjasta vastaa alihankkija Powerfin, joka valmistaa lisälaitteita, kaapeleita ja erilaisia moduleita. Kanervan mukaan uusien tuotteiden valmistus on edellyttänyt yli kymmenen miljoonan markan investointia uuteen ladontalinjaan.

Benefonin tuotantokapasiteetti on lähes miljoona puhelinta vuodessa.

Tuoreimmat osastosta