Päiväkatsaus: - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nokia-klusteri vahvassa vedossa

Hyvät ajat tekevät paluuta. Nokian aikaistettu osavuosikatsaus hälvensi pelkoja kasvun hiipumisesta ja huolimatta matkapuhelinpuolen liikevoittoprosentin laskusta neljällä prosenttiyksiköllä edellisestä vuosineljänneksestä ja tuloksen jäämisestä edellisneljänneksen tasolle tulos oli aiemmin viestittyihin lähtökohtiin nähden vahvasti positiivinen yllätys.

19.10.2000 19:00

Edellisellä neljänneksellä kasvu tuli Aasiasta ja verkoista. Tällä kertaa vetovuorossa oli Eurooppa, jossa liikevaihto kasvoi 19 prosenttia edellisestä neljänneksestä, kun vielä edellisellä neljänneksellä Euroopan liikevaihto laski hivenen Q1:een verrattuna. Amerikassa kasvu jatkui tasaisena, mutta Aasian liikevaihto laski edellisneljänneksestä.

Nokia Mobile Phonesin liikevoittomarginaali oli kolmannella neljänneksellä niukasti alle 20 prosenttia, ja sen uskotaan paranevan loppuvuonna. Yksikön liikevaihto kasvoi yli 500 miljoonalla eurolla edelliskvartaalista 5 353 miljoonaan euroon.

Nokia Networks kasvatti liikevaihtoaan edellisneljännekseltä yli 400 miljoonalla eurolla 1 926 miljoonaan euroon. Networksin liikevoittotaso pysyi 18 prosentissa.

Nokian hyvä suoritus nosti myös siitä riippuvaisten yhtiöiden kursseja. JOT, Perlos ja Eimo vahvistuivat voimakkaasti.

[]Markus Salin on Arvopaperi-lehden (http://www.arvopaperi.fi/) toimittaja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?