2000011399 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kiinteistösijoitusyhtiö Kapiteeli pyrkii eroon roinarakennuksista

Julkaistu: 5.9.2000 0:00

Valtion kiinteistösijoitusyhtiö Kapiteeli on 7,9 miljardin markan kiinteistöomaisuudellaan yksi Suomen suurimmista kiinteistösijoitusyhtiöistä ja ainut koko maan alueella toimiva. Yhtiöllä on noin 4 400 kiinteistöä 400 kunnassa eri puolilla maata.

Majakkasaari, sorakuoppa tai iso varuskunta-alue ovat yhtiön näkökulmasta ongelmakiinteistöjä, eikä se halua profiloitua roinarakennusten myyjäksi.

Tulevaisuuden visio Kapiteelilla on selkeä. Yhtiötä kiinnostaa paljon enemmän arvokiinteistöjen kuin eksoottisten alueiden ja rakennusten omistaminen. Yhtiön visiosta saatiin vahva näyttö viime viikolla, kun aiemmin pelkäksi myyjäksi luokiteltu kiinteistötoimija osti Varmanportin liikekiinteistön koko osakekannan Tampereella. Jotta vastaavat kaupat olisivat mahdollisia myös jatkossa, tarpeetonta ja tuottamatonta omaisuutta pitää myydä aktiivisesti.

-Isojen haasteellisten kohteiden remontoiminen asiakkaan tarpeisiin ei ole intressimme. Myynti on usein paras ratkaisu, Kapiteelin myyntijohtaja Heikki Kallio kertoo.

Kalliolla riittää haasteita, sillä Kapiteelin hallussa on läjäpäin omaisuudenhoitoyhtiö Arsenalilta tulleita erikoiskohteita. Halvin kohde lienee noin tonnin myyntihinnalla irtoava Lyäkin pooki -niminen Uudenkaupungin edustalla oleva miehittämätön asema, eräänlainen merimerkki.

Oman putkan voisi saada, jos ryhtyisi hieromaan kauppaa Hausjärven virastotalosta, jonka tyhjiksi jääneissä tiloissa on aikanaan työskennellyt poliisin ja nimismiehen lisäksi verotoimiston väki. Tai jos pitkästä rajavartioasemien listasta pitäisi jokin valita, omaksi voisi tahtoa vaikka Ölkyn rajavartioston tilat. Rautatieasemista kotoisin olisi tietenkin Koskenkorva.

Tuoreimmat osastosta