200008270 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tähtijournalisti palasi leiriinsä

23.8.2000 16:57

Saunalahdessa käväissyt Harri Saukkomaa lähtee takaisin mediataloon sisältöjä sähköistämään.

Internetoperaattori Saunalahden ja Yhtyneiden Kuvalehtien aloittama sisältöyhteistyö vei tuottaja-kirjailija-toimittaja Harri Saukkomaan jälleen uusiin tehtäviin. Saukkomaa aloittaa Yhtyneiden Kuvalehtien julkaisujohtajana syyskuun alussa, jota ennen hän ehti toimia Saunalahden sisältöjohtajan pallilla vajaat puoli vuotta. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa tv-tuottajana TV 2:ssa ja omistamassaan Production House Oy Finlandissa sekä toimittajana Suomen Kuvalehdessä ja Helsingin Sanomissa.

Jatkatte uuden toimenne ohella Saunalahden sisältöpalvelujen kehittämistä niin sanotun advisory groupin jäsenenä. Kumpi on tällä hetkellä ominta alaanne, media vai informaatioteknologia?

-Minun kohdallani niitä ei voi erottaa. Toimenkuvaani ovat sisällöt, ennen Saunalahdessa nyt siis Yhtyneissä Kuvalehdissä, sekä niiden kehittäminen ja myyminen erilaisissa jakeluteissä. Raja uuden ja vanhan median välillä on jo kadonnut. Olen varsinaisen työni lisäksi mukana myös Saunalahdessa ennen kaikkea siksi, että haluan olla siellä tapahtuvan vallankumouksen näköalapaikalla.

Kuinka Saunalahdessa suhtauduttiin lähtöönne?

-Kevään aikana kehitelty yhteistyö oli siirtymiseni perusta. En olisi voinut kuvitellakaan loikkivani Saunalahdesta kilpaileviin yhtiöihin. Saunalahden osakkeitani en ole myynyt enkä aiokaan.

Entä osakkeenomistajien reaktio?

-Saunalahden kurssi laski tiistaina. Mielestäni markkinat ovat tällä kertaa väärässä, sillä yhteistyösopimus tuottaa molemmille ja säästää molempien rahoja.

Siirtymistänne Saunalahteen hämmästeltiin aikoinaan, koska teidät muistetaan erityisesti ansioituneena journalistina. Osoittaako siirtyminen takaisin Yhtyneisiin Kuvalehtiin sen, että mediatalo on teidän paikkanne?

-Ennen Saunalahteen siirtymistäni olin tuotantoyhtiön omistaja ja vetäjä. Siinä vaiheessa en ollut moneen vuoteen kokenut itseäni päätoimiseksi journalistiksi. Journalismi on tavaramerkki, joka on aikoinaan jäänyt ja itse en kauheasti pidä siitä, että minuun suhtaudutaan vain journalismin kautta. Televisiotuotannon kokemus on opettanut journalismin lisäksi arvostamaan esimerkiksi hyvää viihdettä.

Uuden yhteistyön ideana on, että Yhtyneet tuottaa aikakauslehtiinsä pohjautuvia sisältöjä, joille Saunalahti kehittää sopivia jakeluteitä. Tuotteita on tarkoitus viedä myös ulkomaille. Millaisista sisällöistä on kyse?

-Sisällöt ovat samoja, joita Yhtyneet Kuvalehdet nykyäänkin tekee. Kysymys on siitä, kuinka niille löydetään sopivat muodot ja tuotteet verkkomaailmassa. Ulkomaille meno kytkeytyy Saunalahden Jippii-portaaliin. Kysymys on siitä, voitaisiinko sen yhteyteen kehitellä toimivia tuotteita. Kansainvälisten kuvioiden suhteen olisin vielä varovainen, sillä suomenkielinen aineisto on kuitenkin Yhtyneiden perussisältö.

Suomen Kuvalehdestä teidät muistetaan erityisesti tutkivana journalistina ja Kouri-kauppojen paljastajana. Mikä aihe kaipaisi mielestänne tällä hetkellä tarkempaa kaivelemista?

-Pörssin ympärillä eletään sellaista aikaa, että jollakin on varmasti mustapekka käsissään. Itse etsiskelisin näitä pelureita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?