200008756 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Orange ja Sonera mukana Norjan umts-kisassa

15.8.2000 0:00

Lontoo Sekä Soneraa havitteleva Orange että Sonera itse ovat mukana Norjan umts-lisenssikilpailussa, joka ratkaistaan tarjousten sisällön perusteella. Lupia on jaossa enintään neljä ja niistä peritään 200 miljoonan Norjan kruunun maksu.

Sonera hakee lupaa yhdessä norjalaisen Enitelin kanssa. Yhtiöt ovat tasavertaisina osakkaina Broadband Mobile konsortiossa. Enitel on norjalaisten alueellisten sähköyhtiöiden perustama teleyritys, joka tarjoaa kiinteän verkon palveluita. Se aloittaa gsm-palveluoperaattorina Netcomin verkossa syksyllä.

Orange puolestaan johtaa yritysryvästä, johon kuuluu muun muassa Norjan suurin mediatalo Schibsted. Yhtiöiden kumppaneina tarjouksessa on myös Bredbandsbolaget sekä Orangen emoyhtiö France Telecom.

Euroopan umts-lisensseistä vielä yhtäkään ei ole myönnetty yritysryhmälle, jossa on mukana myös suuri mediatalo, vaikka umts-järjestelmä mahdollistaakin myös kuvan välittämisen verkossa.

Norjan valtion omistaman Telenorin ja ruotsalaisen teliataustaisen Netcomin odotetaan saavan luvista kaksi. Norjan viestintäministeriö jakaa luvat loka-marraskuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?