200002649 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Lisää tietoa sijoittajille

Julkaistu: 8.8.2000 0:00

Matkapuhelinvalmistajien aiemmin kertomat tuotanto-ongelmat ovat osittain ristiriitaisia ja aiheuttavat epätietoisuutta varsinkin piensijoittajien keskuudessa.

Viime viikolla ruotsalainen Ericsson kertoi, että yhtiön matkapuhelinten myyntiä haittaava komponenttipula voi johtaa Ericssonin markkinaosuuden tippumiseen. Nokia vastaavasti ilmoitti osavuosikatsauksensa yhteydessä, ettei yhtiö kärsi komponenttipulasta.

Yhdysvaltalainen Motorola on aiemmin kertonut vastaavista komponenttiongelmista ja viime viikolla kertoi matkapuhelinten tuotantomäärien laskevan aiemmin ilmoitetusta.

Laitevalmistajien pitäisikin entistä paremmin osata kertoa sijoittajille, missä mennään, eikä paljastaa totuutta vasta sitten kun muuta vaihtoehtoa ei enää ole.

Kun kilpailu kovenee kolmannen sukupolven laitetoimituksista, täytyy toivoa, että tiedon määrä ei tästä enää supistu, vaan päinvastoin asioiden oikeasta tilanteesta saadaan riittävästi tietoa oikealla hetkellä. Wap-puhelimien epäonnistunut lanseeraus oli toivottavasti viimeinen esimerkki huonosta tiedonkulusta.

Tuoreimmat osastosta