200001012 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tietoenatorin heikentynyt tulos romahdutti kurssin

2.8.2000 0:00

Nokia piti pörssiä pystyssä tiistain vaisussa kaupankäynnissä. Päivän laskukärkeen kiilasi Tietoenator, joka kertoi puolen vuoden kertaluontoisista eristä putsatun tuloksensa heikentyneen viimevuotisesta reilut 26 prosenttia.

Hex-yleisindeksi päätyi 0,8 prosenttia pakkaselle. Nokia puolestaan painui 0,3 prosenttia 47,65 euroon.

Sonerassa suunta oli selkeän laskuvoittoinen. Osake putosi 4,5 prosenttia 40,60 euroon.

Saksan umts-huutokaupan kustannukset näyttävät edelleen pelottavan telealan sijoittajia, vaikka tarjoukset ovat pysyneet vielä maltillisissa lukemissa. Lisäksi markkinat kaipaavat kipeästi uutisia yhtiön liiketoiminta-alueista.

-Epävarmuus umts-huutokaupasta vaivaa Soneraa, mutta ehkä lasku on enemmänkin sitä, että yhtiön omille liiketoiminta-aluille odotetaan lisää uutisia. Yritys on luvannutkin lähteä roadshowlle elokuun puolivälissä. Toivottavasti yritys ei ole lähdössä tyhjin käsin kierrokselle, eräs välittäjä kommentoi.

Tietotekniikka-alan palveluyritys Tietoenatorin tulos oli parantunut vuotta aiempaan verrattuna, mutta sitä oli kasvatettu ruotsalaisen toimihenkilöiden eläkelaitokselta saaduilla palautuksilla. Konsernin liikevaihto oli heikentynyt kahdeksan prosenttia.

Tilannetta vain pahentaa lähiajan kasvunäkymien epävarmuus. Tietoenator ennakoi, että loppuvuoden liikevoiton pysyttelevän viime vuoden tasolla ja liikevaihdon kehityskin riippuu olennaisesti sekä yritysostojen ajoittumisesta että kysynnän elpymisestä toisella vuosipuoliskolla. Yhtiön osake putosireilut 13 prosenttia 33,00 euroon.

Muoviputkivalmistaja Uponor ja konsulttiyhtiö Jaakko Pöyry Group julkaisivat viimevuotista paremmat ensimmäisen vuosipuoliskon tuloksensa. Hyvät tulokset ja kohtuulliset näkymät vaikuttivat yhtiöiden kursseihin, tosin sijoittajien kiinnostus osakkeita kohtaan oli vähäistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?